Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

До изчерпване

8 форинта/20 франка Франц Йосиф Унгария

В наличност
Монетата с два различни номинала е най-известната историческа монета на Унгария. Създадена е в съответствие със стандартите ... виж още
Продаваме Купуваме Спред
869,00 лв.
823,00 лв. 5.29%
до офис на Еконт - 3,50 лв.
до адрес - 5,25 лв.
с инкасо автомобил - 60,00 лв.
Скрий
Безплатна доставка с Еконт при поръчки със злато над 1000 лв.
Виж още

Въведение

Монетата с два различни номинала е най-известната историческа монета на Унгария. Създадена е в съответствие със стандартите на първия голям валутен съюз в Европа. Златната монета е част от бурната история на Австро-унгарската империя.

Защо да купите?

Снимките на всички продукти в сайта ни са илюстративни. При поръчка на тази монета ще получите такава от произволна година, зависеща от моментната наличност.

Основна информация

 • 90% чисто злато (21.60 карата)
 • Номинална стойност: 8 форинта/20 франка
 • Златно-медна сплав, повишаваща устойчивостта на монетата към драскотини
 • Емитирана 1870 – 1892 г.
 • Законно платежно средство
 • Гарантирано приемане от търговци на благородни метали, банки и инвеститори
 • С инвестиционна и колекционерска стойност
 • Подходяща за подарък

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  869,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  823,00 лв.
 • Вашият риск сега
  46,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 133.46% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4470,86 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 4308,80 BGN/oz.

История

История

Кралство Унгария става част от Австрийската империя в началото на XIX в. След поражението на Австрия в Австро-пруската война през 1867 г., унгарските националисти се възползват от политическата нестабилност. Успяват да осигурят частична независимост на Унгария и установяват двойна монархия. Така се създава Австро-унгарската империя. Контролирайки отново собствената си парична политика, Унгария въвежда златните монети от 20 франка/8 форинта през 1870 г. Двойният номинал е заради сключения три години по-рано договор между Австрия и Франция за членство в Латинския валутен съюз, който се отнасял и за Унгария. Латинския валутен съюзо е основан през 1865 г. от Италия, Франция, Белгия и Швейцария в опит да стандартизират валутите си. Страните се споразумяват за единна чистота и тегло на своите монети, които да се равняват на френския сребърен и златен франк. Взема се и решение да разменят националните монети помежду си с равна стойност, независимо дали носят друг дизайн, лик или име.

Австро-унгарската империя се развива динамично от 1870 г. до Първата световна война. Индустрията се разраства, художествените и научни кръгове на обществото процъфтяват. Инфраструктурата е в процес на модернизиране, строят се железопътни мрежи, речни канали и пристанища. Унгария се превръща във водещ източник на храна за Европа. Австро-Унгария става четвъртият най-голям производител на машини в света. С растящи доходи и процъфтяваща търговия, управлението на Франц Йосиф I се асоциира с времена на изобилие, прогрес и благоденствие.

Тегло на продукта (g)
6.4516
Инвестиционно злато тегло в грамове
5.80644
Проба
900
Инвестиционно злато тегло в тройунции
0.18668
Диаметър (mm)
21
Дебелина (mm)
-
Номинал
8 форинта/20 франка
Производител
Унгария

Лицева страна

Дизайн

Лицевата страна на монетата показва: император Франц Йосиф I, текст “FERENCZ JOZSEF I K A CS ES M H S D O AP KIR” (Франц йосиф I, по Божията воля, император на Австрия и крал на Унгария, Хърватия, Славония, Далмация), означение на монетния двор.

Гръб

Обратната страна на монетата изобразява: герб на Кралство Унгария, текст “MAGYAR KIRALYSAG” (Унгарско кралство), номинална стойност, година на отсичане.

Опаковка

Всяка монета е опакована в твърда пластмасова капсула.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът е наличен за онлайн поръчка.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.