Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

1 унция златна монета Kанадски кленов лист 99999

Изчерпан
Кратко описание Tavex с удоволствие Ви представя златната монета Канадски кленов лист, първата в света със статут ... виж още
Продаваме Купуваме
-
4213,00 лв.
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Кратко описание

Tavex с удоволствие Ви представя златната монета Канадски кленов лист, първата в света със статут на законно платежно средство, която съдържа изключително 99,99% чисто злато. Представен през 1979 година, златният Кленов лист е отличителният белег на производственото съвършенство на Royal Canadian Mint. С тираж от повече от 37 милиона броя монети от първата емисия досега, златният Кленов лист се е утвърдил като най-популярната инвестиционна монета 24 карата. С изобразеният на нея национален символ на Канада, кленовият лист, тази златна монета има безупречна чистота, обозначена от четирите девятки, които елегантно стоят на лъскавата повърхност на монетата. Канадският кленов лист е монета приета и обменяна в цял свят и най-важното, е достъпна на ниска премия над пазарната цена на златото. Следователно, всеки инвеститор, който има желание да добави физическо ребро към портфолиото си, трябва сериозно да обмисли тазаи красива канадска монета.

Защо да купите?

Защо да купите този продукт?

 

 • Тази едноунциева монета следва цената на златото. Стойността на Канадския кленов лист главно се определя от съдържанието ѝ на чисто злато, което е обвързано с цената на златото.

 • Златните Кленови листа се продават с ниска премия. Благодарение на ефективността на Royal Canadian Mint, разходите за производството са сведени до минимум, което означава, че Вие като инвеститор ще спестите пари като заплатите по-ниска премия при покупката на тези монети.

 • Едноунциевият Кленов лист има добавена защита. Тази златна монета е първата в света, която притежава отличителен знак като мярка срещу фалшифициране и гаранция за автентичността ѝ.

 

 • Златните Кленови листа са пари. Те са със статут на законно платежно средство в Канада и са приемани и обменяни като такова в цял свят.

 

 • Канадският кленов лист е ликвидна и международно призната монета. Произвеждани в продължение на 35 години и изобразяващи лика на най-влиятелната и дълго управляваща кралица на XX век, Кралица Елизабет II, Канадският кленов лист е добре познато име на световният пазар на злато.

 • Златните Кленови листа са 24 карата чисто злато. Комбинацията от висока чистота на златото и художествен дизайн придават на монетата лъскавина на златото, опасна за всеки податлив на „златната треска“.

 • Кандският кленов лист е еквивалент на спестявания. Тези монети са идеален избор за всеки дългосрочно спестяващ човек, който цени сигурността и стабилността на притежанието на физически златни монети.

 • Тези монети са прекрасен начин да диверсифицирате портфейла си. Ниската корелация на златото с други финансови активи прави Кленовият лист чудесен инструмент за хеджиране срещу пазарен риск.

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  4516,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  4213,00 лв.
 • Вашият риск сега
  303,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 122.68% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4471,41 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 4208,34 BGN/oz.

История

Цената на Канадския кленов лист се оределя от съдържанието му на чисто злато

 

Представянето на 24-каратовата златна монета Кленов лист през 1979 година от Royal Canadian Mint бележи значителна промяна в индусртията произвеждаща на инвестиционно злато. До 1979 година всички златни монети са правени от сплави съдържащи и други метали. Причината, поради която златните монети са сечени в продължение на векове по този начин, е защото чистото злато изключително меко и монети изработени от чисто злато биха били негодни за употреба в обръщение, тъй като ще са податливи на вдлъбнатини и драскотини. Идеята зад представянето на златния Кленов лист е убеждението, че инвеститорите в бъдеще по-скоро биха трупали физическо злато като форма на дългосрочни спестявания, отколкото да го използват за уреждане на търговски сделки и по този начин необходимостта от боравенето с него ще стане излишна. До известна степен това предположение се оказва правилно, тъй като през последните години продажбите на инвестиционни 24-каратови златни монети в световен мащаб изпреварват продажбите на подобни златни монети 22 карата. Въпреки че златният Кленов лист е първата монета в света, която е съставена изключително от чисто злато, първоначално монетата е с чистота от .999. Присъствайки на успеха на монетата, Royal Canadian Mint решава да направи още една стъпка за пръв път в света като подобрява чистотата на монетата до четири девятки. След 1982 година всички отсечени злани Кленови листа достигат чистота от .9999.Златният Кленов лист се произвежда от Royal Canadian Mint

 

Основан през 1908 година, Royal Canadian Mint e един от пазарните лидери за последните няколко десетилетия в прилагането на нови технологии в производството на златни и сребърни инвестиционни монети. Не само че създават първите златни и сребърни инвестиционни монети с чистота от четири девятки, но отиват и още една стъпка напред с представянето на специална емисия златна монета през 1998 година, която е със златно съдържание от 1.02233 трой унции и чистота на златото 99.999% (пет девятки). Стремежът на монетния двор да усъвършенства златните монети с висока чистота не спира до означението за една унция. В действителност, той достига нови висоти през 2007 година като прави и златна монета Кленов лист, която тежи 100 килограма, има чистота от .99999 и с номинална стойност от един милион канадски долара.Стойността на златните Кленовия лист е защитена от технологията на Royal Canadian Mint


През 2014 Royal Canadian Mint поставя нов стандарт в областта на сигурността на монетите с въвеждането на най-новата си иновация наречена, "Bullion DNA Anti-Counterfeiting Technology" (т.нар. ДНК технология срещу фалшификация на монетите), която включва процес,  при който уникален мискроскопичен знак за сигурност е поставян върху всяка монета. В центърът на тази маркировка за сигурност е номерът "14" (от 2014 година) и е видим единствено при силно увеличение. Тази нова технология добавя нов слой на защита срещу фалшифициране и всички златни монети Кленов лист сечени след 2014 година ще притежават тази нова мярка за сигурност.

Основан през 1908 г., Кралският канадски монетен двор (Royal Canadian Mint) през последните няколко десетилетия е един от лидерите на пазара в прилагането на нови технологии в производството на златни и сребърни монети. Не само че създава първите златни и сребърни монети - законно платежно средство, с чистота от четири деветки, но и въвежда през 1998 г. специална емисия златна монета от 1.02233 тройунции с чистота на златото пет деветки 99.999%. Стремежът на монетния двор да усъвършенства златните монети продължава и отвъд теглото от една унция. През 2007 г. създават златна монета Кленов лист, тежаща 100 килограма, с чистота .99999 и с номинална стойност 1 милион канадски долара. 

  

През 2014 г. Кралският канадски монетен двор установява нов стандарт в сигурността на монетите с въвеждането на най-съвременната си иновация, наречена „ДНК технология срещу фалшификация на монети“ (Bullion DNA Anti-Counterfeiting Technology), която включва изсичане на уникален микроскопичен знак за сигурност върху монетата. В средата на защитната маркировка стои числото 14 (за 2014 година) и е видимо само при силно увеличение.  Тази нова технология добавя още една защита срещу фалшифициране, и всички златни монети Кленов лист, изсечени след 2014 г. я притежават.  

Тегло на продукта (g)
31.10659
Инвестиционно злато тегло в грамове
31.10348
Проба
9999
Инвестиционно злато тегло в тройунции
1
Диаметър (mm)
30
Дебелина (mm)
-
Номинал
50 долара
Производител
Royal Canadian Mint, Канада

Лицева страна

Лицевата страна (аверс) на монетата показва образа на Кралица Елизабет II. Причината за присъствието на Нейно Величество Кралицата върху монетата се корени в членството на Канада в Общността на нациите. Като неин член Кралица Елизабет II е управляващ конституционален монарх на Канада. Над изображението на Кралицата е текстът „ELIZABETH II“ и в долната част на монетата са номиналната стойност от 50 долара и годината.

Гръб

Обратната страна (реверс) показва националния символ на Канада, кленовия лист, а над него е текстът “CANADA”. И от двете страни на кленовия лист могат да се видят четири девятки, а под него е обозначението за сигурност, както и текстът “FINE GOLD 1 OZ OR PUR”, като последната част на изречението означава "1 унция чисто злато".

Опаковка

Канадският златен кленов лист съдържа 99.99% чисто злато. Това означава, че монетата е изработена единствено от чисто злато и е без примеси на други метали. Тя тежи точно една трой унция (31.1 грама).

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът не е наличен в момента.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.