Обработка на онлайн поръчки до 2 работни дни
Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

До изчерпване

50 песос Мексико

В наличност
Сентенариото, или по-известна като Мексикански 50 песос, е е изключителна класичеса монета, която комбинира поразително майсторство с ... виж още
Продаваме Купуваме Спред
5415,00 лв.
5097,00 лв. 5.87%
до офис на Еконт - БЕЗПЛАТНО
до адрес - БЕЗПЛАТНО
с инкасо автомобил - 60,00 лв.
Скрий
С възможност за безплатна доставка!
Виж още
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Сентенариото, или по-известна като Мексикански 50 песос, е е изключителна класичеса монета, която комбинира поразително майсторство с богата история, докато в същото време носи една от най-конкурентните премии на пазара. Емитирана за пръв път през 1921 година от най-стария монетен двор в Северна и Южна Америка, La Casa de Moneda de México (Национален монетен двор на Мексико), тази монета съдържа злато с проба .900 и тежи впечатляващите 41.6 грама. Украсена с красивото алегорично олицетворение на гръцката богиня Нике, както и златния орел, гербът на Мексико, златната монета от 50 песос има  зашеметяващ външен вид. Дизайнът на монетата разказва Мексиканската война за независимост и въплъщава революционните идеали, които подготвят пътя към самоуправление за страната. Следователно, монетата от 50 песос има историческо значение, което я прави идеална за колекционери или за тези, които се стремят да придобият добре изглеждаща златна монета на изгодна цена.

Защо да купите?

Снимките на всички продукти в сайта ни са илюстративни. При поръчка на тази монета ще получите такава от произволна година, зависеща от моментната наличност.

Основна информация

 • 90% чисто злато (21.60 карата)
 • Номинална стойност: 50 песос
 • Златно-медна сплав, повишаваща устойчивостта на монетата към драскотини
 • Емитирана 1921 – 1931 г. (4 900 000 монети), 1943 – 1947 г. (3 600 000 монети)
 • Рестрайк 1949 – 1972 г. (4 000 000 монети с година 1947)
 • Законно платежно средство
 • Гарантирано приемане от търговци на благородни метали, банки и инвеститори
 • С инвестиционна и колекционерска стойност
 • Подходяща за подарък

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  5415,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  5097,00 лв.
 • Вашият риск сега
  318,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 123.44% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4471,41 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 4197,11 BGN/oz.

История

История

Сентариото (мексиканските 50 песос) отбелязва 100-годишнината от Мексиканската война за независимост и почита революционните идеали на онова време. Преди 1821 г. Мексико е колония на Испания. Колонизаторът начислява данъци върху търговията и производството на стоки в страната и я използва като източник на приходи близо 300 години. В началото на XIX век креолското население на Мексико започва да поставя под въпрос отношенията си с Испания. Креолците са европейци, предимно от испански произход, родени в Мексико. По закон са равноправни с испанците, но реално са изключени от заемането на по-високи позиции в църквата или държавата. Търговските им дейности също са силно ограничени. 

През 1810 г. населението на Мексико надхвърля 6 милиона, като едва 15 000 от тях са испанци. Те водят разточителен живот, докато основната част от местното население са много бедни. През тази година приходите на Мексико възлизат на 24 милиона песос. Кралската хазна в Мадрид взима 25% от тази сума под формата на данъци. Това се превръща в повод на 16 септември 1810 г. група креолски интелектуалци да започнат революцията в Мексико и да се борят за самоуправление.

Революционното движение се оглавява от креолския свещеник Мигел Идалго, който събира армия от над 80 000 души. Войската е съставена предимно от бедни мексиканци, без военно обучение и с недостатъчно въоръжение. В битката при Калдерон испанците разгромяват революционната армия. Идалго е заловен и екзекутиран. Въпреки загубата на своя лидер и разпадането на армията, духът на революцията продължава да живее. Много лоялни креолски монархисти, които преди това поддържат испанската корона, преминават в подкрепа за независимо Мексико. През 1821 г. революцията води до провъзгласяване на на суверенната Първа мексиканска империя. 

аа

Тегло на продукта (g)
41.66666
Инвестиционно злато тегло в грамове
37.5
Проба
900
Инвестиционно злато тегло в тройунции
1.20565
Диаметър (mm)
37
Дебелина (mm)
-
Номинал
50 песос
Производител
Мексико

Лицева страна

Дизайн

Лицевата страна на монетата показва: Ангелът на независимостта (персонификация на гръцката богина на победата Нике), номинална стойност, “1821” (година на отбелязване на мексиканската независимост), златно съдържание, текст “ORO PURO” (чисто злато), година на изсичане.

Гръб

Обратната страна на монетата изобразява: герб на Мексико, текст “ESTADOS UNIDOS MEXICANOS” (Съединени мексикански щати).

Опаковка

Всяка монета е индивидуално пакетирана в твърда пластмасова капсула.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът е наличен за онлайн поръчка.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.