50 кюлчета от 1 грам Valcambi

Швейцария · Чистота: 24 карата · ⌀ - мм

Произведени от рафинерията за ценни метали Valcambi плочката от 50 еднограмови кюлчета е иновативен златен инвестиционен продукт, предоставящ възможност за по-лесна обрата продажба на част от златото. Предимството на комбинирания бар е по-добрата цена на грам, близка до пазара както и възможността за по-лесно съхранение.

Основна информация

 • 99.99% чисто злато (24 карата)
 • 50 кюлчета от един грам залепени в плочка
 • Възможност да за обратна продажба само на част от плочката
 • Индивидуална защитна пластмасова капсула
 • Тази плочка предоставя по-добра цена на индивидуален грам злато
 • Гарантирано приемане от търговци на благородни метали, банки и инвеститори
 • С инвестиционна и колекционерска стойност

Дизайн

Лицевата страна на комбо бара е съставен от 50 индивидуални кюлчета, на всяко от които е гравиран печата на производителя, тежеста и чистата на златото.

Обратната страна на комбо-бара съдържа официалния печат на рафинерията, общия грамаж на плочката, чистотата и каратите и печат сертифициращ качеството на продукта.

Производител

Valcambi е независима швейцарска рафинерия, създадена е през 1961 г. Тя е сред най-известните производители и доставчици на отлети и отсечени кюлчета в света. Компанията се намира в Балерна, Швейцария и притежава един от най-големите обекти за преработка на ценни метали с капацитет 2 000 тона злато годишно. Рафинерията е акредитирана от всички основни метални борси, Швейцарската централна банка и Лондонската асоциация на пазара на благородни метали (The London Bullion Market Association, LBMA). Клиентите на Valcambi варират от частни инвеститори до някои от най-мащабните международни финансови институции, правителства и централни банки. 

50 кюлчета от 1 грам Valcambi Тегло на златото
Грамаж Номинал Диаметър в милиметри Проба Тегло в гр. гр.
50.00 гр. - - 24 карата 50 50

Обратна продажба на инвестиционния продукт

Всички кюлчета от портфолиото на Tavex са инвестиционни продукти. Основото изискване, за да бъдат третирани като такива, е: максимално запазване на тяхната цялост и първичен производствен вид.

Стойността на инвестиционния продукт намалява, в случай че:

 • Златото е надраскано и/или изкривено;
 • Има отпечатъци върху златото;
 • Оригиналната опаковка е била отваряна.

При наличието на някой от тези белези целостта на кюлчето се нарушава и то спира да бъде инвестиционен продукт. Разбира се, продължава да бъде златно и ценно, не изгубва стойността, която се определя от съдържанието на благородния метал в него.

Притежателят на наранено кюлче губи по-високата ликвидност и по-добрата цена, която би получил при обратна продажба на златото, защото то ще бъде закупено не само като злато, а като инвестиционен продукт. Разликата в изкупната цена зависи изцяло от пазарната ситуация, но тя със сигурност ще бъде по-висока.

С други думи, ако продадете перфектно запазено кюлче, ще получите повече, отколкото ако продате това кюлче без опаковка или със скъсана такава.

Имайте предвид, че Tavex търгува изцяло с кюлчета с абсолютно инвестиционен характер и премията в цената не е обвързана с тяхната нумизматична стойност.
Tavex ивършва инвестиционни сделки със сечени кюлчета, поставени в предпазна опаковка от 1 до 100 грама, включително. Изляти кюлчета биват третирани като инвестиционни продукти при размери над 100 грама, включително. Също така, кюлчетата трябва да са част от продуктовата листа на Tavex.

Съхранение на целостта на инвестиционния продукт и опаковката

Кюлчетата от чисто злато са изключително меки и могат много лесно да се повредят. Важно е да подходите внимателно към тяхното съхранение, за да не загубите инвестиционната им стойност.

 • Не изваждайте кюлчето от предпазващата го опаковка. Ако го направите, то спира да бъде трерирано като инвестиционен продукт;
 • Бъдете изключително внимателни към опаковката на кюлчето. Ако тя е разлепена, наранена или от нея липсва част, кюлчето не може да бъде закупено на цена за инвестиционен продукт;
 • Не притискайте повърхността на опаковката с твърд предмет или с нокът, защото рискувате да нараните повърхността на кюлчето или да го огънете.

Защитни опаковки при покупка и доставка

 • Ако купите инвестиционните си продукти лично от Tavex офис, ще ги получите в предпазни пластмасови капсули или в оригиналните им вакуумирани опаковки;
 • При доставка до адрес или офис на куриер, освен в съответниите предпазващи опаковки, продуктите са поставени и в инкасо плик със собствен сериен номер;
 • При всяка от опциите за доставка Tavex разполага с видеоматериал на подготовката на пратката.

50 кюлчета от 1 грам Valcambi

Швейцария · Чистота: 24 карата · ⌀ - мм

4123 лв.Продайте: 3636 лв.
0 ПРОДУКТ