Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

Британски златен суверен Елизабет II, 2022г.

Изчерпан
Tavex има удоволствието да представи златната монета суверен Кралица Елизабет II, която е част от най-известната и ... виж още
Продаваме Купуваме
-
1027,00 лв.
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Tavex има удоволствието да представи златната монета суверен Кралица Елизабет II, която е част от най-известната и най-дълго емитираната серия златни монети във Великобритания. Суверенът, въведен за първи път преди повече от 500 години, е световноизвестен с безупречната си точност и високи ликвидност и качество. Ценени в цялата Британска империя като „главните монети на света“, те са в основата на класическия златен стандарт, играещ ключова роля в международните финанси и търговия. Златните суверени са използвани като законно платежно средство от над 20 държави през 19-ти век, което е свидетелство за широкото им влияние. Това наследство се съхранява от правителството на Обединеното кралство, което продължава да счита суверена Кралица Елизабет II за официално законно платежно средство. Златните суверени имат реална и постоянна материална стойност, което ги прави чудесно допълнение към всеки инвестиционен портфейл.

Защо да купите?

Този нов златен британски суверен е посветен на Нейно Величество кралица Елизабет II и продължителният ѝ престой на трона. Тя посвещава живота си на нацията и народа, а управлението ѝ е напът да достигне безпрецедентните 70 години от възкачването на трона. Така тя официално ще стане най-дълголетният управляващ монарх в историята.

 • Суверените са най-известните монети на Великобритания. Златните суверени са най-тачените британски монети и едни от най-разпознаваемите златни пари в света, символ на златната епоха на Британската империя.
 • Златните суверени са ликвидни. При повече от 700 милиона суверена изсечени през 19-ти век, тези златни монети се радват на широк и ликвиден пазар.  
 • Суверените са пари. Всички златни суверени, изсечени след 1837 г. се считат за законно платежно средство и са освободени от данък върху печалбата от продажба на собственост в Обединеното кралство.
 • Златните суверени са международно признати.  Богатата 5-вековна история на златния суверен и образът на Кралица Елизабет II, една от владетелките на най-голямата империя в човешката история, допринасят тази монета да се приема в цял свят.
 • Златните суверени са еквивалент на спестявания. Златните суверени са идеален избор за всеки, който търси възможност за дългосрочни спестявания и който оценява сигурността и стабилността на притежаването на физически златни монети, които са законно платежно средство.
 • Златните суверени са много подходящи за разнообразяване на портфейла.  Ниската корелация на златото с други финансови активи позволява за златните суверени да служат като хеджиращ инструмент срещу пазарния риск.

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  1293,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  1027,00 лв.
 • Вашият риск сега
  266,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 122.68% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4471,41 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 4208,34 BGN/oz.

Тегло на продукта (g)
7.98
Инвестиционно злато тегло в грамове
7.315
Проба
916.7
Инвестиционно злато тегло в тройунции
0.2352
Диаметър (mm)
22.05
Дебелина (mm)
1.56
Номинал
1 суверен
Производител
The Royal Mint, Великобритания

Лицева страна

Лицевата страна на монетата изобразява настоящ портрет на Нейно Величество Кралицата. На него Кралица Елизабет II е с всеизвестните ѝ корона и кралски бижута. Обърнато е специално внимание на детайлността на изображението, създадено от Джоди Кларк.

Гръб

Дизайнът на монетата представя рядка промяна в реверса ѝ, ексклузивно изработен от Тимъти Ноад по случай юбилея. Обратната страна на монетата представлява различна интерпретация на герба. От двете страни на коронования щит са изобразени лъва на Англия и еднорога на Шотландия. Изписан е и девизът на короната – “Dieu et Mon Droit”.

Опаковка

Всяка монета е индивидуално опакована в твърда пластмасова капсула.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът не е наличен в момента.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.