Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

Златен Мемориален Суверен Чарлз III Великобритания 2022г.

Изчерпан
Tavex има удоволствието да представи мемориалното издание на британския златен суверен, водещата монета на Кралския монетен двор, ... виж още
Продаваме Купуваме
-
919,00 лв.
Всички снимки се използват само за илюстративни цели и е възможно да не изобразяват напълно точно съответния продукт.

Въведение

Tavex има удоволствието да представи мемориалното издание на британския златен суверен, водещата монета на Кралския монетен двор, която почита живота и наследството на Нейно Величество Кралица Елизабет II. В знак на почит към Нейно Величество, класическият Свети Георги на Бенедето Пистручи и дизайнът на дракона остават настрана за сложна повторна интерпретация на Кралския герб от Джоди Кларк. Това е и първата гама монети златен суверен, носеща официалния портрет на Негово Величество Крал Чарлз III, която предвещава нова глава за британската монархия.

Този суверен е с година на изсичане 2022, в памет на Нейно Покойно Величество Кралица Елизабет II. Допълнителна гама монети златен суверен ще бъдат изсечени през 2023г.

Защо да купите?

 • Инвестирайте в наследство. Като водеща монета на Кралския монетен двор, суверенът се сече повече от пет века. Това мемориално издание включва Негово Величество Краля, като същевременно почита управлението на Нейно Покойно Величество Кралица Елизабет II.
 • Суверените са най-известните монети на Великобритания. Златните суверени са най-тачените британски монети и едни от най-разпознаваемите в света, символ на златната епоха на Британската империя.
 • Златните суверени са ликвидни. При повече от 700 милиона суверена изсечени през 19-ти век, тези златни монети се радват на широк и ликвиден пазар.  
 • Суверените са пари. Всички златни суверени, изсечени след 1837 г. се считат за законно платежно средство и са освободени от данък върху печалбата от продажба на собственост в Обединеното кралство.
 • Златните суверени са еквивалент на спестявания. Златните суверени са идеален избор за всеки, който търси възможност за дългосрочни спестявания и който оценява сигурността и стабилността на притежаването на физически златни монети, които са законно платежно средство.
 • Златните суверени са много подходящи за разнообразяване на портфейла.  Ниската корелация на златото с други финансови активи позволява за златните суверени да служат като хеджиращ инструмент срещу пазарния риск.

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  946,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  919,00 лв.
 • Вашият риск сега
  27,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 101.96% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 3919,48 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 3752,40 BGN/oz.

История

Мемориалният суверен 2022г. на Кралският монетен двор е изсечен в чест на живота на Нейно Величество Кралица Елизабет II. Въпреки, че е сечена в началото на 2023 г., монетата е с година на изсичане 2022 г.

Мемориалният суверен включва портрет на Крал Чарлз III на лицевата страна по дизайн на Мартин Дженингс. Това е първият път, когато портрета на Негово Величество се използва на златния суверен, което прави монетата много специално издание в поредицата. Обратната страна на монетата включва зашеметяващ нов дизайн на кралския герб на кралица Елизабет II от Джоди Кларк. Тежи 7,98 грама и е изсечена в 22-каратово (.9167) злато.

Тегло на продукта (g)
7.98
Инвестиционно злато тегло в грамове
7.315
Проба
916.7
Инвестиционно злато тегло в тройунции
0.2352
Диаметър (mm)
22.05
Дебелина (mm)
-
Номинал
1 суверен
Производител
The Royal Mint, Великобритания

Лицева страна

Нова ера в британската монархия означава, че нов монарх краси лицевата страна на златния суверен. Създаден от британския скулптор Мартин Дженингс, официалният монетен портрет на Негово Величество Краля е получил личното одобрение на Крал Чарлз III.

Гръб

За да отбележи кончината на най-дълго управлявалия монарх на Великобритания, интерпретацията на Джоди Кларк на Кралския герб украсява обратната страна на този мемориален суверен.

Опаковка

Всяка монета е индивидуално опакована в твърда пластмасова капсула. Предлагат се и в различни бройки, кратни на 10, в оригинални запечатани туби. 

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът не е наличен в момента.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.