Добавете ценово известие

Създайте нов price bot

+ -

Създайте нов price bot

Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

Златна монета 4 австрийски дуката Франц Йосиф

В наличност
Най-известната историческа златна монета на Австрия, дукатът Франц Йосиф, е изящна златна монета, която е приета в ... още
Продаваме Купуваме Спред
1739 лв.
1587 лв. 8.74%
до офис на Еконт - БЕЗПЛАТНО
до адрес - БЕЗПЛАТНО
с инкасо автомобил - 60,00 лв.
Скрий
С възможност за безплатна доставка!
Виж още
Всички снимки се използват само за илюстративни цели и е възможно да не изобразяват напълно точно съответния продукт.

Въведение

Най-известната историческа златна монета на Австрия, дукатът Франц Йосиф, е изящна златна монета, която е приета в цял свят заради високата си чистота и непроменен дизайн. Наричана също и „Австрийски дукат“ или „4 дуката“, тя въплъщава историята на Австрийската империя, втората по големина европейска нация и една от водещите сили по това време. Събитията от миналото са увековечени в златна чистота от 98.6%, което е едно от най-високите съдържания на чисто злато между историческите монети. С изключително богата детайлност, златната монета от един дукат изобразява герба на Хабсбургите, една от най-старите и най-влиятелни кралски фамилии, както и образа един от последните велики монарси в Европа, Франц Йосиф. Монетата е изсечена за пръв път с този дизайн през 1872 година, като същият и до днес се използва от Austrian Mint за производство на рестрайк дукати. Като дългогодишен партньор на Austrian Mint, Tavex може да предложи водещи пазарни цени за тази невероятна монета.

Защо да купите?

 • Златните монети 4 австрийски дуката Франц Йосиф са най-разпознаваемите исторически златни монети в Австрия. Благодарение на богатата история, която въплъщават, високата чистота на златното съдържание и артистичен дизайн, австрийските дукати са сред най-известните и търсени златни монети в Централна Европа.
 • Златните монети 4 австрийски дуката Франц Йосиф са подходящи за колекции. Това е монета за любителите на историята. Дукатът е въплъщение на историята на една от най-великите световни сили – Австро-Унгарската империя и изобразява най-забележителния от нейните монарси – император Франц Йосиф.
 • Златните монети 4 австрийски дуката Франц Йосиф са пари. Те са освободени от данък добавена стойност и се приемат в цяла Европа, както от дилъри на злато, така и от инвеститори.
 • Златните монети 4 австрийски дуката Франц Йосиф са еквивалент на спестявания. Златните австрийски дукати са идеален избор за всеки, който търси възможност за дългосрочни спестявания и който оценява сигурността и стабилността на притежаването на физически златни монети.
 • Златните монети 4 австрийски дуката Франц Йосиф са чудесен подарък за вашите близки. Златният дукат е бил традиционен подарък в Австро-Унгарската империя за раждане, кръщене и други подобни. Този обичай все още се практикува в много семейства и до днес. Затова препоръчваме Златните дукати като изключителен подарък за човек, който цени традицията и историята.

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  1739 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  1587 лв.
 • Вашият риск сега
  152 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 93.66% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1684 BGN/oz, а най-високата 3724 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 3577 BGN/oz.

Тегло на продукта (g)
13.96
Злато тегло в грамове
13.76
Проба
986
Злато тегло в тройунции
0.44254
Диаметър (mm)
39.7
Дебелина (mm)
0.7
Номинал
4 дуката
Производител
Австрия

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна*.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът е наличен за онлайн поръчка.

Tavex ID

Създайте безплатен и защитен профил в Tavex ID, за да управлявате по-лесно Вашето инвестиционно портфолио от благородни метали и да получите достъп до първокласни инвестиционни инструменти. Още

Създайте Tavex ID
Tavex ID

Създайте безплатен и защитен профил в Tavex ID, за да управлявате по-лесно Вашето инвестиционно портфолио от благородни метали и да получите достъп до първокласни инвестиционни инструменти. Още

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.