Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

Златна монета 4 австрийски дуката Франц Йосиф

В наличност
Най-известната историческа златна монета на Австрия, дукатът Франц Йосиф, е изящна златна монета, която е приета в ... виж още
Продаваме Купуваме Спред
2011,00 лв.
1875,00 лв. 6.76%
до офис на Еконт - БЕЗПЛАТНО
до адрес - БЕЗПЛАТНО
с инкасо автомобил - 60,00 лв.
Скрий
С възможност за безплатна доставка!
Виж още
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Най-известната историческа златна монета на Австрия, дукатът Франц Йосиф, е изящна златна монета, която е приета в цял свят заради високата си чистота и непроменен дизайн. Наричана също и „Австрийски дукат“ или „4 дуката“, тя въплъщава историята на Австрийската империя, втората по големина европейска нация и една от водещите сили по това време. Събитията от миналото са увековечени в златна чистота от 98.6%, което е едно от най-високите съдържания на чисто злато между историческите монети. С изключително богата детайлност, златната монета от един дукат изобразява герба на Хабсбургите, една от най-старите и най-влиятелни кралски фамилии, както и образа един от последните велики монарси в Европа, Франц Йосиф. Монетата е изсечена за пръв път с този дизайн през 1872 година, като същият и до днес се използва от Austrian Mint за производство на рестрайк дукати. Като дългогодишен партньор на Austrian Mint, Tavex може да предложи водещи пазарни цени за тази невероятна монета.

Защо да купите?

 • Златните монети 4 австрийски дуката Франц Йосиф са най-разпознаваемите исторически златни монети в Австрия. Благодарение на богатата история, която въплъщават, високата чистота на златното съдържание и артистичен дизайн, австрийските дукати са сред най-известните и търсени златни монети в Централна Европа.
 • Златните монети 4 австрийски дуката Франц Йосиф са подходящи за колекции. Това е монета за любителите на историята. Дукатът е въплъщение на историята на една от най-великите световни сили – Австро-Унгарската империя и изобразява най-забележителния от нейните монарси – император Франц Йосиф.
 • Златните монети 4 австрийски дуката Франц Йосиф са пари. Те са освободени от данък добавена стойност и се приемат в цяла Европа, както от дилъри на злато, така и от инвеститори.
 • Златните монети 4 австрийски дуката Франц Йосиф са еквивалент на спестявания. Златните австрийски дукати са идеален избор за всеки, който търси възможност за дългосрочни спестявания и който оценява сигурността и стабилността на притежаването на физически златни монети.
 • Златните монети 4 австрийски дуката Франц Йосиф са чудесен подарък за вашите близки. Златният дукат е бил традиционен подарък в Австро-Унгарската империя за раждане, кръщене и други подобни. Този обичай все още се практикува в много семейства и до днес. Затова препоръчваме Златните дукати като изключителен подарък за човек, който цени традицията и историята.

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  2011,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  1875,00 лв.
 • Вашият риск сега
  136,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 122.68% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4471,41 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 4208,34 BGN/oz.

Тегло на продукта (g)
13.96
Инвестиционно злато тегло в грамове
13.77
Проба
986
Инвестиционно злато тегло в тройунции
0.4427158
Диаметър (mm)
39.5
Дебелина (mm)
0.7
Номинал
4 дуката
Производител
Австрия

Лицева страна

Лицевата страна на монетата показва: император Франц Йосиф I, текст “FRANC IOS I D G AUSTRIAE IMPERATOR” (Франц Йосиф I, по Божията милост, император на Австрия).

Гръб

Обратната страна на монетата изобразява: герб на династията на Хабсбургите, текст “HVNGAR BOHEM GAL (4) LOD ILL REX AA 1915” (Унгария, Бохемия, Галисия, Лодомерия, Илирия, крал и ерцхерцог на Австрия 1915 година).

Опаковка

Всяка монета е индивидуално опакована в твърда пластмасова капсула.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът е наличен за онлайн поръчка.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.