Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

Руска златна монета 5 рубли Николай II

В наличност
Ако желаете да притежавате непреходен луксозен къс от руската история, със сигурност трябва да обмислите руските златни ... виж още
Продаваме Купуваме Спред
931,00 лв.
747,00 лв. 19.76%
до офис на Еконт - 3,50 лв.
до адрес - 5,25 лв.
с инкасо автомобил - 60,00 лв.
Скрий
Безплатна доставка с Еконт при поръчки със злато над 1000 лв.
Виж още
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Ако желаете да притежавате непреходен луксозен къс от руската история, със сигурност трябва да обмислите руските златни монети 5 рубли Николай II. Въплъщаващи в себе си повече от 300 години руска история, тези руски златни монети от 5 рубли символизират най-значимите икономически, политически и социални промени в една от най-големите империи, съществували някога в човешката история. Те са късчета от вълнуващо минало, изобразяващи една от най-могъщите династии управлявали света. Историята, която тези монети разказват, е наистина зашеметяваща. Сечени предимно в Монетния двор на Санкт Петербург от 1897 до 1911 г., руските 5 рубли са сред най-популярните златни монети на Русия и като такива са чудесно допълнение към всяко инвестиционно портфолио или колекция от монети.

Защо да купите?

 • 5 рубли Николай II са известни руски златни монети. Най-разпознаваемите исторически златни монети на Русия представят епохата на една от най-могъщите имперски династии в света, руската династия Романови.
 • Монетите 5 рубли са едновременно златна и нумизматична инвестиция. Като купувач на тези монети печелите не само стойността на златното съдържание, но и нумизматичната им стойност.
 • Руските 5 рубли са рядкост. Въпреки че от тези монети са отсечени милиони бройки между 1897 и 1911 г., повечето са претопени или са изчезнали. Заради относителната си рядкост, те са много популярни сред колекционерите и също толкова търсени от инвеститорите.
 • 5 рубли Николай II са изключително подходящи за монетни колекции. Майсторите гравьори от монетния двор са вложили всичките си умения в изработката на тези красиви монети, с поразително внимание към детайла. Златните рубли с богатата си история и изключителен художествен дизайн са добър избор за всеки сериозен колекционер на монети.
 • Златните монети от 5 рубли гарантират премия. Историческата ценност и раритетът на златните рубли носят прилична премия над себестойността им, ако някога решите да ги продадете.

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  931,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  747,00 лв.
 • Вашият риск сега
  184,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 125.73% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4471,41 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 4255,14 BGN/oz.

История

Николай II, изобразен върху златната монета от 5 рубли

На лицевата страна на монетите е изобразен Николай II, император и автократ на Русия, велик княз на Финландия и цар на Полша от 1896 до 1917 г. Той е последният монарх от управляващата династия Романови, който притежава изключителна власт в Руската империя. Епохата на Романови, едно от най-могъщите и дълго управляващи царски семейства в историята на света, завършва внезапно, когато Николай II и семейството му са жестоко убити по време на Болшевишката революция през 1918 г. Дотогава членовете на династия Романови управляват Русия и цялата й територия в продължение на повече от 300 години. За това време натрупват и завладяват огромно влияние, богатство и власт. В пика на династията Романови през 1866 г. Руската империя обхваща площ от 22,8 милиона км2 или 15% от земната площ, простираща се от Източна Европа до Аляска. 

Златната рубла и индустриалната революция на Русия

Династията Романови, чието начало датира от 1616 г., съществува до 1917 г. и превежда Русия през значителни структурни промени. По-забележителните сред тях са еманципацията на крепостните селяни, изграждането на железопътната система и въвеждането на стандарта за златните рубли. Въвеждането на златния стандарт за рублата през 1897 г. оказва незабавно положително влияние върху руската икономика: чуждестранните инвеститори, привлечени от новата стабилна златна рубла, инвестират огромни капитали в тежката индустрия в градове като Санкт Петербург и Москва. Новата железопътна система осигурява по-ефективно транспортно средство за суровините от отдалечените райони на страната до индустриалните центрове в цяла Русия. А еманципацията на крепостните селяни означава, че новата мобилна работна сила става леснодостъпна за разширяващата се тежка индустрия. До 1900 г. Русия вече е водещ производител на стоки и бързото й развитие в този период се нарича от руските икономически историци като „големият спринт“.

За съжаление, златните епохи не са вечни и в този случай началото на Втората световна война кара Русия да се откаже от стандарта си за златните рубли. Преминаването към фиатна валутна система проправя пътя към неограниченото отпечатване на книжни пари, които заедно с комунизма на Ленин от 1659 г. създават продължителна икономическа депресия, при която хиперинфлацията и други лошо управлявани държавни политики унищожават голяма част от някога процъфтяващия промишлен сектор. Щастливци са успелите да съхранят златните си рубли, защото те им спестяват много от нещастията, които съпътстват този период.

 

Тегло на продукта (g)
4.29918
Инвестиционно злато тегло в грамове
3.86927
Проба
900
Инвестиционно злато тегло в тройунции
0.1244
Диаметър (mm)
18
Дебелина (mm)
-
Номинал
5 рубли
Производител
Русия

Лицева страна

Лицето изобразява портрет на император Николай II. Около него на кирилица е изписано „НИКОЛАЙ II ИМПЕРАТОРЬ И САМОДЕРЖЕЦЬ ВСЕРОСС“, което се превежда като „Цар Николай II Император и Автократ на цяла Русия“.  

Гръб

Гърбът изобразява герба на Руската империя - двуглав орел, държащ скиптър и златно кълбо в ноктите си. На гърдите на орела е поставен символът на ордена на Андрей Первозваний със щит, върху който е изобразен св. Георги, пронизващ дракона. Короните върху главите на орела са украсени с ленти. Върху крилете на орела са осемте герба, по един за всяко царство, което е част от Русия в тази епоха: Полша, Херсонес Таврически, Грузия, Сибир и Казанското кралство, княжествата Киев и Финландия, както и Новгород. Под емблемата е вписана номиналната стойност на монетата, както и годината на нейното издаване.

Опаковка

Всяка монета е индивидуално опакована по заявка в твърда пластмасова капсула.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът е наличен за онлайн поръчка.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.