Обработка на онлайн поръчки до 2 работни дни
Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

1 килограм златна монета Австралийско кенгуру

Изчерпан
Tavex с удоволствие Ви представя Австралийското златно кенгуру, монета с изключително високо качество, най-известната златна инвестиционна монета ... виж още
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Tavex с удоволствие Ви представя Австралийското златно кенгуру, монета с изключително високо качество, най-известната златна инвестиционна монета на Австралия. Емитирана за пръв път през 1989 година от небезизвестния Perth Mint, тя е била първата златна инвестиционна монета, която почита едно от най-забележителните животни в света: австралийското кенгуру в 99.99% чисто злато. Представяща несравнима красота и чистота, тя е подходяща както за колекционери, така и за инвеститори. Със статут на законно платежно средство в Австралия, еднокилограмовата австралийска златна монета Кенгуру е с номинал от 3,000 австралийски долара и е достъпна на ниска премия над спот цената на златото. Като дългосрочен партньор на Perth Mint, Tavex може да предложи водещи пазарни цени за всяко желано количество от тази елегантна златна монета.

Защо да купите?

Основна информация

 • 99.99% чисто злато (24 карата)
 • Номинална стойност: 3 000 австралийски долара
 • Ежегодна промяна на дизайна на основния мотив
 • Двойно щрихован матов ефект
 • Индивидуална защитна пластмасова капсула
 • Законно платежно средство
 • В непрекъснато производство от 1989 г. насам
 • Гарантирано приемане от търговци на благородни метали, банки и инвеститори
 • С инвестиционна и колекционерска стойност
 • Подходящи за подарък

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  -
 • Цена при обратно изкупуване
  135045,45 лв.
 • Вашият риск сега
  -135045,45 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 123.61% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4471,41 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 4200,35 BGN/oz.

The gold nugget and the kangaroo – абсолютно австралийски

 

Многобройни имена се изполват в днешни дни, за да опишат Австралийското златно кенгуру:


* Australian Nugget (в буквален превод - Австралийски златен къс самородно злато)
* Australian Kangaroo
* Australian Gold Nugget
* Australian Gold Kangaroo

 

Причината за многобройните имена е фактът, че между 1986 и 1989 година основният мотив изобразен на монетата е къс самородно злато, от тук и първоначалното название. Изобразеният къс злато е трябвало да бъде символ на историята на Австралия. На това, че е добила някой от най-големите късове самородно злато от алувиални наноси в света, един от тях бъдейки „The Welcome Stranger”, с рафинирано тегло от забележителните 2,315 трой унции, или 72 килограма. Въпреки че парче нерафинирано злато е изобразявано на австралийската златна монета в продължение на няколко години, през 1989 то е заменено от по-широко признат символ на Австралия: кенгуруто. В допълнение към промяната на мотива, също така се променя и името на монетата от „Австралийски къс самородно злато“ на Австралийско кенгуру; всички останали спецификации на монетата остават същите. Тъй като кенгуруто е характерно единствено за Австралия, това прави асоциацията на златната монета още по-очевидна. Освен че е изобразено на монета, кенгуруто се появява като емблема на герба на Австралия. В действителност, то се смята за неофициален символ на Австралия.Монетите Австралийско златно кенгуру се произвеждат от Perth Mint

Монетите Австралийско златно кенгуру се секат от Perth Mint, световно отличен монетен двор и рафинерия на благородни метали, който е разположен в град Пърт, Западна Австралия. Монетният двор на Пърт е основан през 1896 година от Кралския монетен двор на Великобритания в отговор на новооткритите златни находища в Западна Австралия. Задачата на монетния двор била да рафинира златна руда от мините и да сече златни суверени. Между 1899 и 1931 година Perth Mint изсича значително количество златни суверени, които са разпространени в Австралия и в цялата Британска империя, за да бъдат използвани за валута в обръщение. Британският контрол над монетния двор е оттеглен през 1971 година и оставен на правителството на Западна Австралия, което тогава придобива собственост. Днес, той е признат с изключителното качество на инвестиционните си монети от световна класа като Австралийското златно кенгуру и сребърните Коала и Кукабура, както и златните и сребърни Лунни серии. Монетният двор е член на Лондонския злтатен пазар (предшественик на LBMA) от 1934 година.Австралийското златно Кенгуру е най-голямата златна монета в света

 

През 1991 година Perth Mint представя монетата Австралийско златно кенгуру от един килограм. Това е бил първият път, в който държавен монетен двор емитира толкова тежка монета. В сравнение с по-леките златни Кенгуру монети, където основният мотив на кенгуруто се променя всяка година, изображението върху еднокилограмовата такава не е променяно от 1991 година. До ден днешен са продадени 23,600 броя от еднокилограмовото Австралийско кенгуру. В допълнение, през 2011 година Perth Mint прави още една огромна крачка напред и става първият монетен двор в света който създава монета Австралийско златно кенгуру от един тон. Монетата е изработена от 24 карата злато и е оценена на момента за над 50 милиона австралийски долара. Гигантското Кенгуру счупило предишния рекорд за най-ценната златна монета произвеждана някога, който дотогава е държан от 100-килограмовият Канадски кленов лист.

Монетният двор на Пърт е световно признат монетен двор и рафинерия за благородни метали, намиращ се в град Пърт, Западна Австралия. Монетният двор на Пърт е създаден през 1896 г. от Кралския монетен двор на Великобритания в отговор на новооткритите златни залежи в Западна Австралия. Задачата на Монетния двор на Пърт била да преработва златна руда от мините и да изсича държавни златни монети от златните кюлчета. Между 1899 г. и 1931 г. Монетният двор на Пърт произвежда значително количество златни суверени (лири), които се разпространяват в Австралия и в цялата Британска империя, за да бъдат използвани като валута в обръщение. Британският контрол над Монетния двор на Пърт е предаден през 1971 г. на правителството на Западна Австралия, което поема собствеността върху него. Днес Монетният двор на Пърт е известен с изключителното качество на своите инвестиционни монети от световна класа, като сребърните монети Кукабура и Коала, както и Лунната серия. Монетният двор на Пърт е член на Лондонския пазар на златото (предшественик на Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали LBMA) от 1934 г. Изображението на лебеда, който е официалният печат на монетния двор, регистриран в LBMA, е признато в международен план и е вдъхновено от локацията на Монетния двор в Пърт, където протича реката Суон (лебед). 

Тегло на продукта (g)
1000.1
Инвестиционно злато тегло в грамове
1000.00788
Проба
999.9
Инвестиционно злато тегло в тройунции
32.151
Диаметър (mm)
75.3
Дебелина (mm)
-
Номинал
3000 долара
Производител
The Perth Mint, Австралия

Лицева страна

Дизайн

Лицевата страна на монетите показва: кралица Елизабет II, текст “ELIZABETH II”, текст “AUSTRALIA”, номинална стойност, инициали “IRB” на дизайнера Иън Ранк-Бродли, създал изображението на кралицата.

Гръб

Обратната страна на монетите изобразява: кенгуру, текст “THE AUSTRALIAN KANGAROO”, година на отсичане, тегло и чистота на златото, буква “P”, с която Perth Mint означава монетите си.

Опаковка

Всяка монета е индивидуално опакована в твърда пластмасова капсула.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът не е наличен в момента.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.