Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

най-добра цена

1 унция сребърна монета Кругерранд, Южна Африка

В наличност
Tavex има удоволствието да представи за първи път Сребърна монета Южноафрикански Кругерранд, сребърната версия на първата в ... виж още
Продаваме Купуваме Спред
72,11 лв.
67,43 лв. 6.49%
до офис на Еконт - 4,20 лв.
до адрес - 5,24 лв.
с инкасо автомобил - 60,00 лв.
Скрий
Безплатна доставка с Еконт при поръчки със злато над 1000 лв.
Виж още
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Tavex има удоволствието да представи за първи път Сребърна монета Южноафрикански Кругерранд, сребърната версия на първата в света инвестиционна златна монета, обявена за законно платежно средство.

За монетата на Южноафриканския монетен двор в Tavex се прилага специален режим на облагане по чл.148, ал. 1 от ЗДДС*. Това превръща сребърния Кругерранд в продукт с минимална надценка и най-добър марж между цена „купува“ и „продава“, сравнено с други сребърни инвестиционни продукти, предлагани от Tavex.

Тази монета е подходяща както за начинаещи, така и за напреднали инвеститори. Сребърна монета Южноафрикански Кругерранд е чудесен вариант да разнообразите портфолиото си.

Изсечена е представена за първи път през 1967, Златната монета Кругерранд е въведена като средство за частна собственост върху злато. През 2017г, по случай 50-годишния юбилей на Златната монета Кругерранд, е изсечен специален тираж Сребърна монета Кругерранд със специален знак от монетния двор, отбелязващ годишнината.

През 2018 първата сребърна инвестиционна монета Кругерранд 1 унция е реализирана с малка премия над спот цената на среброто. Монетата притежава същия дизайн като оригиналната златна монета с портрета на Пол Крюгер, бившия президент на Република Южна Африка. Сребърната монета има номинална стойност 1 южноафрикански ранд.

Южноафриканският Кругерранд е монета, издържала теста на времето.

Защо да купите?

 • Сребърна монета Южноафрикански Кругерранд се предлага с най-добро съотношение между цена „купува“ и „продава“, което я прави изключително атрактивна за инвестиция в сребро от физически лица.
 • Сребърна монета Южноафрикански Кругерранд е ликвидна и световно призната.
 • Сребърна монета Южноафрикански Кругерранд е подходяща за начинаещи инвеститори, които тепърва искат да навлязат в света на среброто.
 • Сребърна монета Южноафрикански Кругерранд е подходяща и за напреднали инвеститори, които търсят диверсификация на портфолиото си.
 • Сребърна монета Южноафрикански Кругерранд е пари. Има номинал 1 Ранд, води се законно платежно средство в Република Южна Африка, и е приета и ликвидна навсякъде по света.
 • Сребърна монета Южноафрикански Кругерранд е най-новият инвестиционен продукт на Южноафриканския монетен двор. Това е монета, издържала теста на времето.

 

*Член 148 от Закона за Данък върху Добавената Стойност касае доставката на стоки по специален ред на облагане на маржа и поради тази причина за 1 унция сребърна монета Южна Африка Кругерранд не може да се използва данъчен кредит.

Покупката на сребро носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на среброто е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  72,11 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  67,43 лв.
 • Вашият риск сега
  4,68 лв.

Факт: цената на среброто в BGN е нараснала -96.07% през последните 20 години. Най-ниската цена е била 20,65 BGN/oz, а най-високата 66,23 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 1,00 BGN/oz.

История

Думата „Кругерранд“ е образувана от името на Пол Крюгер и валутната единица на ЮАР – ранд. Газелата, изобразена върху монетата, е национален символ на Република Южна Африка.

Дизайнът на лицевата страна е дело на  известния южноафрикански скулптор Корт Стейнберг. Портретът на президента е създаден от гравьора Ото Шулц.

Тегло на продукта (g)
31.1035
Сребро тегло в грамове
31.1035
Проба
999
Сребро тегло в тройунции
1
Диаметър (mm)
38.725
Дебелина (mm)
-
Номинал
1 Ранд
Производител
The South African Mint, Южна Африка

Лицева страна

Лицето на сребърната монета Кругерранд изобразява портрет на уважавания бивш президент на Република Южна Африка – Пол Крюгер. Сребърната монета притежава същото изображение, като златната монета, която е вдъхновена от портрета, използван за първи път през 1892г. Около него е изписан текста "SUID AFRIKA SOUTH AFRICA".

Гръб

Гърбът на монетата изобразява антилопа, година на изсичане, текст FYNSILWER 1OZ FINE SILVER и номинал 1 ранд.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът е наличен за онлайн поръчка.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.