Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

30 грама сребърна китайска панда от 2018

Изчерпан
Монетите от серия Китайска сребърна панда са първите златни инвестиционни продукти в света, чийто дизайн на основния ... виж още
Продаваме Купуваме
-
58,53 лв.
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Монетите от серия Китайска сребърна панда са първите златни инвестиционни продукти в света, чийто дизайн на основния мотив ежегодно се променя. Представени са през 1982 г. Китайските сребърни панди са най-известните инвестиционни монети на Китайската народна република. Изработват се е с уникален метод на гравиране, който пречупва светлите и тъмни нюанси на благородния метал. През 2016 монетите спират да се секат в класическия вариант от една унция и се секат с тежест от 30 грама.

Покупката на сребро носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на среброто е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  140,74 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  58,53 лв.
 • Вашият риск сега
  82,21 лв.

Факт: цената на среброто в BGN е нараснала 121.84% през последните 20 години. Най-ниската цена е била 20,65 BGN/oz, а най-високата 66,23 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 55,21 BGN/oz.

Цената и премията на Китайската сребърна панда

Сравнена с Американския орел, Австрийската филхармония, Канадския кленов лист, както и други добре познати златни инвестиционни монети, които са сечени от въвеждането си в неограничени тиражи, Китайската златна панда има годишен лимит на тиража, макар и подлежащ на промяна. Този факт, съчетан с променящия се мотив на пандата, е допринесъл за това по-старите години да имат значителна премия на вторичния пазар. През 2014 година, в отговор на повишеното търсене, Китайската централна банка повишава годишния тираж на най-популярния едноунциев вариант до един милион монети на година, правейки го най-високият някога. Докато по-голямото предлагане, до известна степен, смекчава премията на Пандите от 2014 година на вторичния пазар, това може да се окаже перфектна възможност за дългосрочни инвеститори, като се има предвид потенциала за увеличение, който носят тези монети.

 

Бъдещото повишаване на стойността и на премията на Китайската златна панда е подкрепено от няколко убедителни факти. Първият и най-очевиден е те са единствените златни монети в Китай със статут на законно платежно средство. Трябва да се вземе предвид и фактът, че има 1.35 миларда китайци, а максималният тираж на едноунциевата Панда е 1 милион на година, докато САЩ има население от 320 милиона и в момента сече средно по 850,000 едноунциеви Американски орела на година. На второ място, законодателството, което е позволило свободното пазарно ценнобразуване на златото и е позволило на гражданите да инвестират и търгуват метала е в сила от малко повече от десетилетие, давайки допълнително пространство на популярността на златото в Китай на нарастне. Третата причина засяга разпространението на златните Панди в границите на Китай, който до неотдавна се намира под пряк държавен контрол, означавайки че само институции под контрола на държавата могат да продават тези монети, от което следва един крайно неефективен и неликвиден пазар. Това вече е променено и дилърите на инвестиционно злато и търговците са в състояние да улеснят търговията на тези монети. На четвъртно място, китайското правителство прави съгласувани опити да насърчи придобиването на злато, нещо което няма да видите в западните страни. На последно място, Китай в момента е най-големият потребител на злато в света, с търсене, което само ще се увеличава през следващите години, което допълнително ще насърчи ликвидността и прозрачността на китайския пазар на злато, а това само ще благодетелства Китайските златни панди.

 

Китайската сребърна панда

 

Решението да бъде използвана пандата като основен мотив изиграва важна роля в популяризирането на монетата. Пандата е животно характерно за централните части на Китай и се характеризира с черни петна около очите и ушите му. Въпреки своята очарователна и миролюбива природа и статута си на национален символ, пандите са изключително рядък животински вид. Поради обезлесяването и разрастването на селското стопанство големи части от естествените местообитания на пандите са унищожени и по този начин популацията на живеещите в дивата природа мечки намалява, според някой оценки, до едва 2000 индивида. През последното десетилетие, значителни усилия са направени от китайското правителство да се спре спада на популацията на пандите. Въпреки че още са застрашен вид, изследвания показват, че поопулацията на диви панди е започнала да се възстановява и се смята, че усилията за опазване имат ефект.

 

аа

Тегло на продукта (g)
30.03003
Сребро тегло в грамове
30
Проба
999
Сребро тегло в тройунции
0.96452
Диаметър (mm)
-
Дебелина (mm)
-
Номинал
10 юана
Производител
Китай

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът не е наличен в момента.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.