Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

1 унция златен американски бизон

В наличност
Ако желаете да притежавате златна монета, която символизира наследството на Северна Америка, която има даден статут на ... виж още
Продаваме Купуваме Спред
4736,00 лв.
4530,00 лв. 4.35%
до офис на Еконт - БЕЗПЛАТНО
до адрес - БЕЗПЛАТНО
с инкасо автомобил - 60,00 лв.
Скрий
С възможност за безплатна доставка!
Виж още
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Въведение

Ако желаете да притежавате златна монета, която символизира наследството на Северна Америка, която има даден статут на законно платежно средство от Правителството на Съединените щати и е с тегло от една трой унция .9999 чисто злато, тогава не поглеждайте по-далеч от Американския бизон. Узаконена от Конгреса на Съединените щати през 2005 година и изсечена през следващата година от US West Point Mint, тя е първата 24-каратова златна монета, която е легално платежно средство пуснато в обръщение от Американското правителство. Изящно изобразяваща традиционни американски символи, Американският бизон е задължителна монета за всеки, който цени историята за основаването на Съединените щати.

Защо да купите?

 • 99.99% чисто злато (24 карата)
 • Номинална стойност: 50 щатски долара
 • Законно платежно средство
 • В непрекъснато производство от 2006 г. насам
 • Гарантирано приемане от търговци на благородни метали, банки и инвеститори
 • Подходящa за подарък

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  4736,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  4530,00 лв.
 • Вашият риск сега
  206,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 133.8% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4471,41 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 4342,45 BGN/oz.

История

Ставайки свидетел на растящата популярност на 24-каратовите златни инвестиционни монети на другите държави (Канадски кленов лист, Виенска филхармония), монетният двор на САЩ решава за пръв път в историята си да пусне в обращение собствена версия на .9999 платежна монета от чисто злато. До 2006 г. единствената американска златна монета, която е законно платежно средство, е Американският орел. Той е 22 карата и е направен от злато с примеси на мед и сребро.

Американскят бизон притежава дизайна на известната 5-центова монета, сечена 1913 – 1938 г. в САЩ. Създателят е Джеймс Ърл Фрейзър – един от най-знаменитите американски скулптори от началото на XX в.

аа

Тегло на продукта (g)
31.10659
Инвестиционно злато тегло в грамове
31.10348
Проба
999.9
Инвестиционно злато тегло в тройунции
1
Диаметър (mm)
32.7
Дебелина (mm)
-
Номинал
$50
Производител
The United States West Point Mint, САЩ

Лицева страна

Лицевата страна на монетата показва: индианец, текст “LIBERTY” (Свобода), година на отсичане, инициали на дизайнера “F”.

Гръб

Обратната страна на монетата изобразява: американски бизон, текст “UNITED STATES OF AMERICA”, текст “E PLURIBUS UNUM” (Един от много), текст “IN GOD WE TRUST” (Вярваме в Бог), номинална стойност, тегло и чистота на златото.

Опаковка

Всяка монета е опакована в твърда пластмасова капсула. При поръчка от 20 те могат да бъдат предоставени във фабричната им запечатана пластмасова туба.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът е наличен за онлайн поръчка.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.