Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

1 унция златна монета Канадски кленов лист

В наличност
Tavex има удоволствието да представи златната монета Канадски кленов лист, първата в света монета законно платежно средство, ... виж още
Продаваме Купуваме Спред
4521,00 лв.
4454,00 лв. 1.48%
до офис на Еконт - БЕЗПЛАТНО
до адрес - БЕЗПЛАТНО
с инкасо автомобил - 60,00 лв.
Скрий
С възможност за безплатна доставка!
Виж още
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Tavex има удоволствието да представи златната монета Канадски кленов лист, първата в света монета законно платежно средство, съдържащо 99,99% чисто злато. Въведена през 1979 г., златната монета Кленов лист е представителна монета за майсторството на Кралския канадски монетен двор. С тираж над 37 милиона броя от дебюта си, златният Кленов лист се е утвърдил като най-популярната 24-каратова монета в света. Украсена с националния символ на Канада - кленовия лист, тази златна монета е безупречна в своята чистота, обозначена с четири деветки, които елегантно оформят лъскавата повърхност на монетата. Златната монета Канадски кленов лист се приема и обменя по целия свят и най-важното е, че се предлага при ниска премия над преобладаващата цена на златото. Следователно всеки инвеститор, който желае да добави физическо злато към портфолиото си, трябва сериозно да обмисли тази красива канадска монета.

Защо да купите?

 • Тази монета от 1 унция следва цената на златото. Стойността на монетите Канадски кленов лист се определя основно от тяхното съдържание на чисто злато, което е свързано с преобладаващата цена на златото.  
 • Златните кленови листа се продават с ниска премия. Благодарение на ефективността на Кралския канадски монетен двор, производствените разходи са сведени до минимум, което означава, че вие като инвеститор ще спестите пари, като платите по-ниска премия при закупуване на тези монети. 
 • Златната монета от 1 унция Кленов лист е с добавена защита на сигурността. Тази златна монета е първата в света с уникален знак за защита срещу фалшифициране, който гарантира автентичност. 
 • Златните монети Кленов лист са пари. Те са законно платежно средство в Канада и се приемат и обменят като такова по целия свят.  
 • Златната монета Канадски кленов лист е ликвидна и международнопризната. В непрекъснато производство в продължение на 42 години и носеща лика на най-влиятелната и най-дълго управляващата кралица през 20-ти век, кралица Елизабет II, златната монета Канадски кленов лист е нарицателно име в световния пазар на златото.  
 • Златните кленови листа са 24-каратово чисто злато. Комбинацията от висока чистота на златото и артистичен дизайн кара Кленовия лист да сияе в златен цвят, опасен за всеки податлив на „златната треска“.  
 • Златният Кленов лист е еквивалент на спестявания. Златните монети Канадски кленов лист са идеален избор за всеки, който търси възможност за дългосрочни спестявания и който оценява сигурността и стабилността на притежаването на физически златни монети, които са законно платежно средство. 
 • Тези монети са отличен начин да разнообразите портфейла си. Ниската корелация на златото с други финансови активи дава възможност на златния Канадски кленов лист да служи като хеджиращ инструмент срещу пазарния риск.

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  4521,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  4454,00 лв.
 • Вашият риск сега
  67,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 127.29% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4471,41 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 4331,28 BGN/oz.

История

Цената на златните Канадски кленови листа се определя от тяхното съдържание на 24-каратово злато

Въвеждането на 24-каратовата златна монета Кленов лист през 1979 г. от Кралския канадски монетен двор бележи голяма промяна в производството на инвестиционно злато. До 1979 г. всички популярни златни монети са правени от сплави, съдържащи и други метали. Причината златните монети да са секат векове наред по този начин е, защото чистото злато е изключително меко, което прави монетите негодни за обращение поради риск от вдлъбнатини и драскотини. Зад въвеждането на златната монета Кленов лист стои убеждението, че в бъдеще инвеститорите по-скоро ще съхраняват физическо злато като форма на дългосрочни спестявания, вместо да го използват за уреждане на търговски сделки, като по този начин необходимостта от боравене с монетата отпада. До известна степен това предположение се оказва правилно, тъй като през последните години световните продажби на 24-каратови златни монети, законно платежно средство, изпреварват продажбите на подобни 22-каратови златни монети. Въпреки че златният Кленов лист е първата в света златна монета, която е изработена от чисто злато, монетата първоначално е с проба .999. Виждайки нейния успех, Кралският канадски монетен двор решава да направи още нещо за първи път в света, като подобри чистотата на монетата до златна проба четири деветки. След 1982 г. всички отсечени златни монети Кленов лист са с чистота от .9999.

Основан през 1908 г., Кралският канадски монетен двор (Royal Canadian Mint) през последните няколко десетилетия е един от лидерите на пазара в прилагането на нови технологии в производството на златни и сребърни монети. Не само че създава първите златни и сребърни монети - законно платежно средство, с чистота от четири деветки, но и въвежда през 1998 г. специална емисия златна монета от 1.02233 тройунции с чистота на златото пет деветки 99.999%. Стремежът на монетния двор да усъвършенства златните монети продължава и отвъд теглото от една унция. През 2007 г. създават златна монета Кленов лист, тежаща 100 килограма, с чистота .99999 и с номинална стойност 1 милион канадски долара. 

През 2014 г. Кралският канадски монетен двор установява нов стандарт в сигурността на монетите с въвеждането на най-съвременната си иновация, наречена „ДНК технология срещу фалшификация на монети“ (Bullion DNA Anti-Counterfeiting Technology), която включва изсичане на уникален микроскопичен знак за сигурност върху монетата. В средата на защитната маркировка стои числото 14 (за 2014 година) и е видимо само при силно увеличение.  Тази нова технология добавя още една защита срещу фалшифициране, и всички златни монети Кленов лист, изсечени след 2014 г. я притежават.  

Тегло на продукта (g)
31.10659
Инвестиционно злато тегло в грамове
31.10348
Проба
9999
Инвестиционно злато тегло в тройунции
1
Диаметър (mm)
30
Дебелина (mm)
-
Номинал
50 долара
Производител
Royal Canadian Mint, Канада

Лицева страна

Лицевата част изобразява портрет на кралица Елизабет II. Нейно Величество Кралицата е изобразена поради канадското членство в Общността на нациите. Като член на Общността на нациите, Канада има за свой управляващ конституционен монарх кралица Елизабет II. Над портрета на кралицата е изписано нейното име ELIZABETH II, а в долната част е номиналната стойност от 50 долара и годината на тиража. 

Гръб

Гърбът изобразява националния символ на Канада - кленовия лист, над който е изписано „CANADA“ в превод „Канада“. От всяка страна на кленовия лист се виждат четири деветки, под които е гравиран миниатюрен знак за сигурност и текстът „FINE GOLD 1 OZ OR PUR“, като последната част от фразата означава „1 унция чисто злато“.

Опаковка

Всяка монета е индивидуално опакована в твърда пластмасова капсула. По-големи бройки, кратни на 10, се предлагат в оригинални, фабрични тубуси.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът е наличен за онлайн поръчка.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.