Добавете ценово известие

Създайте нов price bot

+ -

Създайте нов price bot

Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

Британска златна монета 1/10 унция Британия

В наличност
Tavex с гордост представя водещата златна монета на Кралския монетен двор - британската златна монета от 1/10 ... още
Продаваме Купуваме Спред
409 лв.
365 лв. 10.76%
до офис на Еконт - 3,50 лв.
до адрес - 5,25 лв.
с инкасо автомобил - 60,00 лв.
Скрий
Безплатна доставка с Еконт при поръчки със злато над 1000 лв.
Виж още
Всички снимки се използват само за илюстративни цели и е възможно да не изобразяват напълно точно съответния продукт.

Въведение

Tavex с гордост представя водещата златна монета на Кралския монетен двор - британската златна монета от 1/10 унция Британия. Преди близо 2000 години една женска фигура е избрана да символизира нацията и нейния народ. Римляните си я представили като благороден и грациозен войн и я изобразили върху монетите с името Британия, новозавоюваната от тях провинция. Британия има много лица, тъй като се появява върху монетите на всеки британски монарх от Чарлз II до Нейно Величество Кралицата и крал Чарлз III. Гравьорите от всяка епоха я изобразяват така, че да отразява идеите и стила на тяхното време. При всяко превъплъщение Британия добива все повече слоеве смисъл и въплъщава духа на цялата нация. 

Когато монетите Британия са добавени към портфолиото на Кралския монетен двор през 1987 г., в отговор на нарастващия световен златен пазар, Филип Нейтън създава интерпретация на Британия, която пасва идеално на новите монети. Той я представя в силноизразен морски контекст, брулена от вятъра, но стояща изправена в своята одежда, с вълни в краката и тризъбец, щит и маслинова клонка в ръка – моментално разпознаваема на международния пазар, модерното лице на британското злато и символ на мощ и традиция. 

 

Защо да купите?

 • Златните монети Британия са прочути със своята красота и надеждност, а теглото и качеството им са проверени на годишното „Изпитване на Пикс“ - една вековна традиция.
 • Британската златна монета Британия е истинско произведение на изкуството от злато. Тя е декорирана с творческата интерпретация на Джеймс Тотъл на една икона, неподвластна на времето - Британия.
 • Британската златна монета Британия   е легенда. Знакова монета за Кралския монетен двор, Британия се сече от 1672 г. до днес.
 • Златната монета Британия е изсечена по изключителен стандарт.  Повърхността на монетата е изработена по стандарта Uncirculated Bullion.
 • Британската златна монета Британия дава нова дефиниция за сигурност на пазара на златото.  Четири усъвършенствани защитни елемента извеждат визуалната защита на монетата на по-високо ниво.

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  409 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  365 лв.
 • Вашият риск сега
  44 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 85.31% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1684 BGN/oz, а най-високата 3724 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 3538 BGN/oz.

История

Изсечена за първи път през 1987 г., златната монета Британия мигновено се превръща в класика. Днес тя се възприема като една от водещите монети на Кралския монетен двор и един от най-популярните продукти тип „bullion“. Майсторството и художествената композиция на Филип Нейтън правят монетата моментално разпознаваема. Неговата интерпретация на Британия е покоряваща и властна, но в същото време женствена, умиротворена и елегантна. Художествената композиция е запазена вече над 30 години.

Монетата от 2017 г. е в чест на 30-тата годишнина от пускането на пазара на мотива с Британия. Скулпторът Филип Нейтън, дизайнер на първата монета Британия от 1987 г., си я представя като класическа монета и съвременна икона.

В тези чисто нови допълнения към колекцията, емблематичният дизайн е актуализиран и се отличава със слънчеви лъчи, показващи се зад гърба на Британия.

Златните монети Британия са прочути със своята красота и надеждност, а теглото и качеството им са проверени на годишното „Изпитване на Пикс“ - една вековна традиция. 

Тегло на продукта (g)
3.11
Злато тегло в грамове
3.11
Проба
999.9
Злато тегло в тройунции
0.1
Диаметър (mm)
16.5
Дебелина (mm)
-
Номинал
10 британски лири
Производител
The Royal Mint, Великобритания

Лицева страна

На лицевата страна на монетите сечени след 2023 година е изобразен първият монетен портрет на Негово Величество Крал Чарлз III. На първите монети от 2023-та и на тези от предходните години е изобразена кралица Елизабет II. Портретите на кралица Елизабет II са различни, тъй като през няколко години подлежат на промяна. 

Гръб

На  гърба  е изобразен международнопризнатия оригинален портрет на Британия от Филип Нейтън. Използван преди като символ на Британските острови, а по-късно като женска персонификация на британския народ, Британия е внушителна фигура. Тя носи коринтски шлем в защита на острова. Нейният тризъбец властва над водите на Ламанша, а щитът с Юниън Джак, националното знаме на Обединеното кралство, е готов да задържи всеки нашественик.

 

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна*.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът е наличен за онлайн поръчка.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.