2.5 грама златно кюлче Valcambi

Швейцария · Чистота: 24 карата · ⌀ - мм

Златните кюлчета Valcambi Suisse са инвестиционни продукти с характерен изчистен и стилен дизайн. Блансът между висока ликвидност, лесна преносимост и достъпна цена ги нарежда сред най-продаваните кюлчета в световен мащаб. Произвеждат се от Valcambi – независима швейцарска рафинерия, гарантираща изключително качество и чистота на златото.

Основна информация

 • 99.99% чисто злато (24 карата)
 • Технология на производство: изсичане
 • Огледална повърхност
 • Сертификатна опаковка с уникален сериен номер
 • Акредитация от Швейцарското правителство
 • Официално признато като “Good delivery” от Лондонската асоциация на пазара на благородни метали
 • Гарантирано приемане от търговци на благородни метали, банки и инвеститори
 • Подходящo за подарък

Дизайн

Лицевата страна на кюлчето показва: официален печат на Valcambi, текст “fine gold”, тегло и чистота на златото, печат на контролния орган, гарантиращ пробата на златото, уникален сериен номер.

Обратната страна на кюлчето изобразява: текст “VALCAMBI SUISSE”.

Производител

Valcambi е независима швейцарска рафинерия, създадена е през 1961 г. Тя е сред най-известните производители и доставчици на отлети и отсечени кюлчета в света. Компанията се намира в Балерна, Швейцария и притежава един от най-големите обекти за преработка на ценни метали с капацитет 2 000 тона злато годишно. Рафинерията е акредитирана от всички основни метални борси, Швейцарската централна банка и Лондонската асоциация на пазара на благородни метали (The London Bullion Market Association, LBMA). Клиентите на Valcambi варират от частни инвеститори до някои от най-мащабните международни финансови институции, правителства и централни банки. 

2.5 грама златно кюлче Valcambi Тегло на златото
Грамаж Номинал Диаметър в милиметри Проба Тегло в гр. гр.
2.50 гр. - - 24 карата 2.50025 2.5

Обратна продажба на инвестиционния продукт

Всички кюлчета от портфолиото на Tavex са инвестиционни продукти. Основото изискване, за да бъдат третирани като такива, е: максимално запазване на тяхната цялост и първичен производствен вид.

Стойността на инвестиционния продукт намалява, в случай че:

 • Златото е надраскано и/или изкривено;
 • Има отпечатъци върху златото;
 • Оригиналната опаковка е била отваряна.

При наличието на някой от тези белези целостта на кюлчето се нарушава и то спира да бъде инвестиционен продукт. Разбира се, продължава да бъде златно и ценно, не изгубва стойността, която се определя от съдържанието на благородния метал в него.

Притежателят на наранено кюлче губи по-високата ликвидност и по-добрата цена, която би получил при обратна продажба на златото, защото то ще бъде закупено не само като злато, а като инвестиционен продукт. Разликата в изкупната цена зависи изцяло от пазарната ситуация, но тя със сигурност ще бъде по-висока.

С други думи, ако продадете перфектно запазено кюлче, ще получите повече, отколкото ако продате това кюлче без опаковка или със скъсана такава.

Имайте предвид, че Tavex търгува изцяло с кюлчета с абсолютно инвестиционен характер и премията в цената не е обвързана с тяхната нумизматична стойност.
Tavex ивършва инвестиционни сделки със сечени кюлчета, поставени в предпазна опаковка от 1 до 100 грама, включително. Изляти кюлчета биват третирани като инвестиционни продукти при размери над 100 грама, включително. Също така, кюлчетата трябва да са част от продуктовата листа на Tavex.

Съхранение на целостта на инвестиционния продукт и опаковката

Кюлчетата от чисто злато са изключително меки и могат много лесно да се повредят. Важно е да подходите внимателно към тяхното съхранение, за да не загубите инвестиционната им стойност.

 • Не изваждайте кюлчето от предпазващата го опаковка. Ако го направите, то спира да бъде трерирано като инвестиционен продукт;
 • Бъдете изключително внимателни към опаковката на кюлчето. Ако тя е разлепена, наранена или от нея липсва част, кюлчето не може да бъде закупено на цена за инвестиционен продукт;
 • Не притискайте повърхността на опаковката с твърд предмет или с нокът, защото рискувате да нараните повърхността на кюлчето или да го огънете.

Защитни опаковки при покупка и доставка

 • Ако купите инвестиционните си продукти лично от Tavex офис, ще ги получите в предпазни пластмасови капсули или в оригиналните им вакуумирани опаковки;
 • При доставка до адрес или офис на куриер, освен в съответниите предпазващи опаковки, продуктите са поставени и в инкасо плик със собствен сериен номер;
 • При всяка от опциите за доставка Tavex разполага с видеоматериал на подготовката на пратката.

2.5 грама златно кюлче Valcambi

Швейцария · Чистота: 24 карата · ⌀ - мм

236 лв.Продайте: 183 лв.
0 ПРОДУКТ