Обработка на онлайн поръчки до 2 работни дни
Добавете ценово известие

Блесни с коледен подарък от злато или сребро

Публикувано от Даниел Волошчук в категория На фокус на 14.12.2023
Цена злато (XAU-BGN)
4264,69 BGN/oz
  
+ 69,50 BGN
Цена сребро (XAG-BGN)
54,07 BGN/oz
  
+ 1,33 BGN
[17:04] Ivan Mutafchiev Коледен подарък, инвестиционно злато, златно кюлче, златна монета

По време на Коледа може да бъде предизвикателство да намерите подходящ подарък за близките си, който да бъде символичен, ценен и да отразява вашата грижа за тях. Често срещан проблем е липсата на идеи за подаръци по време на този празничен сезон.

Tavex ви предлага списък с пет продукта – един от сребро и четири от злато, които се считат за чудесни коледни подаръци. Златото и среброто, като символи на богатство и просперитет, предлагат възможност за инвестиции и съхранение на средствата.

Повече по темата можете да намерите тук: Кое да избера – златни кюлчета или златни монети

Списъкът включва продукти от различни ценови категории, подходящи за различни бюджети. Нека видим с какво може да зарадвате близките си тази Коледа:

1 унция сребърна монета Виенска Филхармония

Списъкът ни започва с най-достъпната идея за подарък – Виенска филхармония сребърна монета от 1 унция. Поради изключителния успех на златния вариант на монетата, през 2008 г. Австрийският монетен дворпредстави сребърната филхармония. Търсенето на монетата нарасна драстично, дотолкова, че до края на 2008 г. монетният двор продаде повече от осем милиона монети. Понастоящем тя е една от най-търсените инвестиционни сребърни монети в света.

Лице на 1 унция сребърна монета Виенска Филхармония В наличност

1 унция сребърна монета Виенска Филхармония

Продаваме 73,99 лв. 57.21 57,21 73.99 73,99
Купуваме 57,21лв.
Сравнение Известие Добавете към количката

С идентичен дизайн на златните монети на Виенската филхармония, сребърната монета увековечава артистичната култура на страната. Лицевата страна на сребърната монета изобразява самия орган на Виенската филхармония. На обратната страна на монетата подробно са изобразени девет музикални инструмента – четири цигулки, едно виолончело, един кларинет, валдхорна и арфа.

Монетата дори има статут на законно платежно средство в Австрия, което означава, че може да бъде обменена срещу номиналната си стойност от 1,5 евро. Разбира се, тя е много по-ценна като инвестиционен сребърен продукт. Монетата е чудесна идея за подарък на някой, който се интересува от красивия свят на изкуствата.

1 грам златно кюлче Tavex

Като най-достъпната форма за начинаещи инвеститори, златното кюлче от 1 грам на Tavex е много подходящо за запознаване със света на инвестиционното злато. То се произвежда от акредитираната от LBMA (Лондонската асоциация на пазара на благородни метали) рафинерия Nadir в Турция, която е официален партньор на Tavex.

Лице на 1 грам абонаментно златно кюлче Tavex нов дизайн В наличност

1 грам абонаментно златно кюлче Tavex

Продаваме 157,00 лв. 142 142,00 157 157,00
Купуваме 142,00лв.
Сравнение Известие Добавете към количката

24-каратовото златно кюлче се предлага опаковано в сертификат за автентичност, който представя информация като тегло, съдържание на чисто злато и сериен номер на златното кюлче.

Тези характеристики гарантират препродажбата на златното кюлче при всеки търговец на злато на цена, много близка до международната цена на златото.

С текущата си цена от около 130 лева, 1-грамовото златно кюлче Tavex е не само достъпна идея за подарък, но и такава, която носи символите на златото – богатство, просперитет и стойност.

1 австрийски дукат Франц Йосиф

Една от най-търсените златни монети в Европа, златната монета от 1 дукат се е възприемала като чудесен подарък в историята. Такъв е случаят с ерцхерцогинята на Австро-Унгария Мария Терезия. Удивена от таланта на шестгодишния Волфганг Амадеус Моцарт през 1762 г., тя му подарява златна монета от 1 дукат.

Лице на Австрийски Дукат Франц Йосиф 1 унция В наличност

1 австрийски дукат Франц Йосиф

Продаваме 516,00 лв. 498 498,00 516 516,00
Купуваме 498,00лв.
Сравнение Известие Добавете към количката

С богата история, датираща от Венеция през XII в., златните монети дукат представляват стабилност. Тя е запазила физическите си характеристики – 3,49 грама от 98,66% чисто злато – в продължение на почти едно хилядолетие.

През вековете популярността на монетата нараства неимоверно, дотолкова, че през XV в. почти всички държави започват да секат собствени дукати. Тези, които виждаме днес, са австрийските дукати. Tова са монети, популяризирани от австрийския император Франц Йосиф, когото все още можем да видим върху тях.

Повече по темата тук: Австрийски дукат – историята на една от най-популярните златни монети в света

Този символ на стабилност и дълголетие е чудесна идея за подарък за Вашата по-добра половинка, с който да ѝ покажете колко цените връзката си. Тъй като монетата е известна по целия свят, продажбата ѝ може да бъде извършена по всяко време и при всеки легитимен търговец на злато.

1 грам златно кюлче Argor-Heraeus лунар Дракон 2024

Зодиакалните знаци на китайския календар са съставени от две части – една небесна и една земна. Заедно те ни дават зодиакалния знак, който ще ни ръководи през цялата година. За 2024 г. е определен дървеният Дракон, символ на сила и величие.

Златното кюлче Argor-Heraeus лунар Дракон 2024 впечатлява с богати детайли, представящи най-великото митично същество на китайската култура. Според легендата, когато Нефритеният император призовал всички животни за назоваване на 12-те зодиакални знака, по пътя си Драконът спасил едно село, което било опустошено от пожар. Той донесъл дъжд, за да сложи край на бедствието. С този акт, въпреки че забавя пристигането си, Драконът демонстрира своя благороден характер.

В наличност

1 грам златно кюлче Argor-Heraeus лунар Дракон 2024

Продаваме 209,00 лв. 165 165,00 209 209,00
Купуваме 165,00лв.
Сравнение Известие Добавете към количката

Историята му се възприема като важен символ и днес. Годината на дървения дракон ще започне на 10 февруари 2024 г. и ще завърши на 29 януари 2025 г. Родените под зодиакалния знак на Дракона се смятат за хора с голям характер, надеждни, харизматични и с изключителни лидерски умения.

Със своята символика, златните кюлчета Argor-Heraeus Година на Дракона 2024 са идеалният начин да покажем колко важни са хората около нас. Освен това, когато използвате кода “XMAS” при поръчка на 1-грамова златна кюлче Argor-Heraeus Lunar Year of the Dragon 2024, получавате отстъпка от 10 лева.

5 грама златно кюлче PAMP лунар година на Дракона 2024

Продължаваме нашия списък със същия символ на власт, величие и уважение – златно кюлче с тегло 5 грама PAMP лунар година на Дракона 2024. Точно както в случая с 1-грамовото златно кюлче на Argor-Heraeus, това също носи страхотна символика.

Лице на 5 грама златно кюлче PAMP лунар година на Дракона 2024 В наличност

5 грама златно кюлче PAMP лунар година на Дракона 2024

Продаваме 815,00 лв. 745 745,00 815 815,00
Купуваме 745,00лв.
Сравнение Известие Добавете към количката

Детайлите на Дракона подчертават усилията, положени за реализирането на това произведение на златното изкуство. Използваните техники са невероятни – драконът е старателно издълбан с лазери в 24-каратовата златна плочка.

Препоръчваме 5-грамовото златно кюлче PAMP лунар година на Дракона 2024 за тези с по-голям бюджет. Няма как да сгрешите с подарък като него.

Препоръчваме Ви да прочетете още