Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

До изчерпване

20 франка златна монета Тунис

В наличност
Тавекс има удоволствието да ви предложи една от най-търсените исторически златни монети от Северна Африка – Тунизийската ... виж още
Продаваме Купуваме Спред
905,00 лв.
813,00 лв. 10.17%
до офис на Еконт - 3,50 лв.
до адрес - 5,25 лв.
с инкасо автомобил - 60,00 лв.
Скрий
Безплатна доставка с Еконт при поръчки със злато над 1000 лв.
Виж още
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Тавекс има удоволствието да ви предложи една от най-търсените исторически златни монети от Северна Африка – Тунизийската златна монета от 20 франка. Позната като Тунис 20 франка, тя е изсичана в Парижкия монетен двор от 1891 до 1904 след като Тунис става френска колония. Монетата е направена от здраво 21.6-каратова златна сплав и е украсена с арабски легенди и добре оформени декорации. Тази монета е сравнително ограничена и със завладяващата история, свързана с усилията на Великите сили да придобият контрол над Тунис, я правят забележителна част от всяка колекция. Също така служи като алтернативна валута за всички, които имат бизнес в държавите в региона на Сахара.

Защо да купите?

 • 90% чисто злато (21.6 карата)
 • Номинална стойност: 20 френски франка
 • Златно-медна сплав, повишаваща устойчивостта на монетата към драскотини
 • Емитирана 1891 – 1904 г.
 • Тираж: ∼ 3 000 000 монети
 • Законно платежно средство
 • Гарантирано приемане от търговци на благородни метали, банки и инвеститори
 • С инвестиционна и колекционерска стойност
 • Подходяща за подарък

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  905,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  813,00 лв.
 • Вашият риск сега
  92,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала -99.95% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4471,41 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 1,00 BGN/oz.

История

През 1869 г. правителството на Тунис обявява страната във фалит. Причината е, че управляващият бей се опитвал да реформира тунизийската икономика, вземайки прекалено много заеми от Европа. Паричните средства били изхарчени изключително разточително за инфраструктура, разширяване на публични проекти, подобряване на армията и за лично използване от самия бей. 

След обявяването на фалита, международна комисия (Франция, Великобритания и Италия) поема контрола над финансите на Тунис. Трите страни имат колониални амбиции и проявяват претенции към териториите на африканската държава. По време на Берлинския конгрес през 1871 г.,  Великобритания и Франция сключват тайна сделка, според която Франция придобива контрол над Тунис в замяна на Кипър, който ще премине под управлението на британците. През 1881 г. африканската държава става френски протекторат.

През 1884 г. първата стъпка за въстановяване на тунизийската икономика е осигуряването на 125 милиона златни франка, които да изплатят дълговете на Тунис. Следва въвеждане на тунизийската 20 франкова и други златни, сребърни и медни монети с цел увеличаване на търговията и стабилизиране на финансовата система в страната. Изграждат се железопътни линии, магистрали и морски пристанища. Построяват се нови мини, които за първи път изкарват изобилие от различни материали с печалба. Влагат се инвестиции и в развитието на земеделския сектор. Всички тези мерки водят до съживяването на тунизийската икономика. 

Тегло на продукта (g)
6.4516
Инвестиционно злато тегло в грамове
5.80644
Проба
900
Инвестиционно злато тегло в тройунции
0.18668
Диаметър (mm)
21.15
Дебелина (mm)
-
Номинал
20 франка
Производител
Тунис

Лицева страна

Тунизийски златни 20 франка (изсечени 1891 – 1902 г.) – лицевата страна на монетата показва: текст “TUNISE”, номинална стойност, година на изсичане, буква “A” (обозначителен знак на Парижки монетен двор), арабски декорации. Обратната страна на монетата изобразява: калиграфски подпис на тунизийския управник Али Бей III, арабски легенди, дата според ислямския календар.

Тунизийски златни 20 франка (изсечени 1903 – 1904 г.) – лицевата страна на монетата показва: текст “TUNISE”, номинална стойност, година на изсичане, буква “A” (обозначителен знак на Парижки монетен двор), арабски декорации.

Гръб

Обратната страна на монетата изобразява: калиграфски подпис на тунизийския управник Мухамад Бей IV ал-Хади, арабски легенди, дата според ислямския календар.

Опаковка

Всяка монета е индивидуално опакована в твърда пластмасова капсула.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът е наличен за онлайн поръчка.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.