Добавете ценово известие

Създайте нов price bot

+ -

Създайте нов price bot

Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

До изчерпване

20 франка Швейцария Вренели

В наличност
.
Продаваме Купуваме Спред
744 лв.
709 лв. 4.70%
до офис на Еконт - 4,20 лв.
до адрес - 5,25 лв.
с инкасо автомобил - 60,00 лв.
Скрий
Безплатна доставка с Еконт при поръчки със злато над 1000 лв.
Виж още
Снимките на всички продукти в сайта ни са илюстративни. При поръчка на тази монета ще получите такава от произволна година, зависеща от моментната наличност.

Въведение

.

Защо да купите?

 • 90% чисто злато (21.60 карата)
 • Номинална стойност: 20 швейцарски франка
 • Златно-медна сплав, повишаваща устойчивостта на монетата към драскотини
 • Емитирана 1883 – 1896г. и 1897 – 1949г.
 • Законно платежно средство
 • Гарантирано приемане от търговци на благородни метали, банки и инвеститори
 • С инвестиционна и колекционерска стойност
 • Подходяща за подарък

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  744 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  709 лв.
 • Вашият риск сега
  35 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала -99.95% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1684 BGN/oz, а най-високата 4234 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 1 BGN/oz.

История

През 1865 г. Италия, Франция, Белгия и Швейцария основават първия голям валутен съюз в Европа – Латински валутен съюз. Страните се споразумяват за единна проба и тегло на монетите, които да са равни на френския сребърен и златен франк. Съгласяват се и да разменят помежду си златни и сребърни монети в пълно равенство, независимо дали носят чужд дизайн, изображение или име.

Когато става част от съюза, Швейцария избира да не емитира свои златни франкове. Първата причина е, че тя получава голям поток златни монети от основните си търговски партньори Италия и Франция. Страната няма нужда да изсича свои собствени, понеже чуждите монети са със статут на законно платежно средство, даден от швейцарските власти. Втората причина е, че номиналната стойност на златните монети във валутния съюз е създадена приблизително да бъде равна на пазарната стойност на златото. Това прави изсичането и издаването на такива монети нерентабилно. Останалите членове на съюза толерират това решение почти две десетилетия, докато Франция не обвинява Швейцария в “паразитизъм” от гледна точка на монетосеченето.

През 1883 г. швейцарското правителство решава да започне да емитира своя версия на златния франк. Тиражът е сравнително малък през следващите двадесет години. Това се променя с избухването на Първата световна война, когато Франция и Италия изоставят златния стандарт в полза на фиатната парична система. В периода между Първата и Втората световна война, Швейцария емитира приблизително 51 милиона златни франка. Това са 83% от всички швейцарски златни 20 франка сечени от 1883 г. дотогава.

Тегло на продукта (g)
6.4516
Злато тегло в грамове
5.80644
Проба
900
Злато тегло в тройунции
0.18668
Диаметър (mm)
21
Дебелина (mm)
-
Номинал
20 швейцарски франка
Производител
Швейцария

Лицева страна

Лицевата страна на монетата емитирана от 1883 – 1896г. показва: Хелвеция (женска персонификация на Швейцария), текст “ CONFŒDERATIO HELVETICA”.

 

Гръб

Обратната страна на монетата изобразява: герб на Швейцария, номинална стойност, година на изсичане, знак на монетния двор.

Опаковка

Всяка монета се предлага в индивидуална опаковка.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Доставката с инкасо автомобил се осъществява до населени места, част от списъка на обслужващата компания. Получаването на поръчката ще бъде възможно на обществени места и в обществени сгради с директен достъп от улица, предмет на допълнителна договорка.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил до населено място, част от списъка на обслужващата компания в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът е наличен за онлайн поръчка.

Tavex ID

Създайте безплатен и защитен профил в Tavex ID, за да управлявате по-лесно Вашето инвестиционно портфолио от благородни метали и да получите достъп до първокласни инвестиционни инструменти. Още

Създайте Tavex ID
Tavex ID

Създайте безплатен и защитен профил в Tavex ID, за да управлявате по-лесно Вашето инвестиционно портфолио от благородни метали и да получите достъп до първокласни инвестиционни инструменти. Още

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.