Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

50 грама златно кюлче Argor-Heraeus

Доставка до 6 седмици
Tavex има удоволствието да Ви предложи 50-грамови златни кюлчета Argor-Heraeus. Произведени от Argor-Heraeus, една от водещите световни рафинерии ... виж още
Продаваме Купуваме Спред
7305,00 лв.
7223,00 лв. 1.12%
до офис на Еконт - БЕЗПЛАТНО
до адрес - БЕЗПЛАТНО
с инкасо автомобил - 60,00 лв.
Скрий
С възможност за безплатна доставка!
Виж още
Снимките са за илюстративни цели. Различните продукти могат да имат и индивидуални допустими отклонения от перфектния им вид.

Въведение

Tavex има удоволствието да Ви предложи 50-грамови златни кюлчета Argor-Heraeus. Произведени от Argor-Heraeus, една от водещите световни рафинерии за благородни метали. Кюлчето е направено от 99,99% чисто злато и е отлична възможност за всеки, който иска да инвестира в злато. Tavex Group е официален дилър на Argor-Heraeus от 2023г.

С тегло от 50 грама това златно кюлче е в удобен размер както за нови, така и за опитни инвеститори. Продукта е лесен за съхранение и транспортиране и е признат в цял свят като ценна инвестиция. Независимо дали искате да закупите злато за първи път или да добавите към съществуващото си инвестиционно портфолио, златното кюлче Argor-Heraeus от 50 грама е отличен избор.

Инвестиционното злато е популярен начин за диверсификация на инвестиционното портфолио, а закупуването на златни кюлчета е един от най-често срещаните начини за инвестиране в злато. Стойността на златото има тенденция да нараства с течение на времето, което го прави надежден вариант за инвестиция. Обмислете закупуването на златното кюлче Argor-Heraeus от 50 грама като солиден избор за инвестиция.

Защо да купите?

 • Златните кюлчета са с гарантирана чистота .9999. Процесите на производство и рафиниране на Argor-Heraeus се контролират от от утвърдени експерти, акредитирани от Лондонската асоциация на участниците на пазара за благородни метали LBMA (London Bullion Market Association), което гарантира стриктното спазване на стандарта за качество и чистота на техните златни кюлчета.
 • 50-грамовите златни кюлчета Argor-Heraeus са еквивалент на спестявания. 50-грамовите златни кюлчета Argor-Heraeus са идеален избор за всеки, който търси възможност за дългосрочни спестявания и който оценява сигурността и стабилността на притежаването на физически златни кюлчета.
 • Златните кюлчета Argor-Heraeus са отличен начин да разнообразите портфейла си. Ниската корелация на златото с други финансови активи дава възможност на 50-грамовите златни кюлчета Argor-Heraeus да служат като хеджиране на портфейла срещу пазарен риск.
 • 50 грама златно кюлче Argor-Heraeus струва теглото си в злато. Петдесетграмовото златно кюлче Argor-Heraues е един от най-продаваните продукти от злато по света в този формат. Стойността му се базира изключително на съдържанието на чисто злато, което е свързано с преобладаващата цена на златото.

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  7305,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  7223,00 лв.
 • Вашият риск сега
  82,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 130.62% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4471,41 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 4392,43 BGN/oz.

Сечените кюлчета са резултат от процеса на сечене на златото. Процесът започва с нагряване на златен материал в пещ до разтопяването му. По време на този процес всички нежелани примеси се отстраняват, докато остане само разтопено злато с висока чистота, най-често около 99,99%. След това разтопеното злато се излива в леярски форми, където се охлажда и втвърдява. Втвърденото злато се вкарва в машина за валцуване, която върти златото и го оформя в панели с еднакви размери. След това златните панели се вкарват в ударна преса, която ги трансформира в заготовки с гладки повърхности. Следващата стъпка включва претеглянето на всяка златна заготовка, за да се гарантира, че теглото й не е нито под, нито над нормата. Повърхността на заготовките, които преминат този тест, се полира. Последният етап включва процеса на щамповане, при който златната заготовка се вкарва в преса, с чиято матрица при силен натиск върху златната заготовка се отпечатва щампата. Резултатът е сечено кюлче. Готовото златно кюлче се инспектира, преди да бъде запечатано в прозрачна защитна опаковка. 

Argor-Heraeus е една от най-големите рафинерии за благородни метали в Швейцария и в света. Argor-Heraeus се намира близо до италианската граница, а също и до други две гигантски рафинерии за благородни метали в Швейцария - Valcambi и PAMP. Тази рафинерия е съвместна собственост на Австрийския монетен двор, германската група за индустриални и благородни метали Heraeus, германската търговска банка Commerzbank и управлението на Argor-Heraeus.

Argor-Heraeus проследява своите корени назад от създаването на рафинерията Argor SA през 1951 г. в Киасо в швейцарския кантон Тичино. В Argor-Heraeus Group работят приблизително 320 души. Централата на рафинерията за благородни метали се намира в Мендризио, Швейцария.

Рафинерията Argor-Heraeus в Мендризио обработва и рафинира злато, сребро, платина и паладий от минни източници, скрап/рециклируеми източници и също така преработва кюлчета с добра доставка в по-малки кюлчета. Рафинерията рафинира злато с чистота до 99,99% и 99,999%, сребро до 99,9%, а платина и паладий 99,95%. Клиентска база на Argor-Heraeus от над 50 страни, включва минни компании, търговски къщи, банки за злато, централни и търговски банки, монетни дворове, компании за бижута и часовници и индустриални потребители.

Според отчета за корпоративната отговорност за 2014 г. рафинерията Argor-Heraeus има годишен капацитет за рафиниране на злато от 350 – 400 тона. Утвърдени експерти, акредитирани от Швейцарския централен офис за контрол на благородни метали (Swiss Central Office for Precious Metals Control) гарантират стриктното спазване на стандарта за качество и чистотата на благородните метали, произвеждани от рафинерията Argor-Heraeus.

Рафинерията е пълноправен член на Лондонската асоциация на участниците на пазара на благородни метали (LBMA). Златните и сребърните кюлчета на Argor-Heraeus съответстват на стандартите "Добра Доставка" (“Good Delivery”) от 1961 г.

Argor-Heraeus също е член на “Association Suisse des Fabricants et Commerçants de Métaux Précieux” (ASFCMP), Швейцарската асоциация на производителите и търговците на благородни метали.

Tavex Group е официален дилър на Argor-Heraeus от 2023г.

Тегло на продукта (g)
50
Инвестиционно злато тегло в грамове
50
Проба
999.9
Инвестиционно злато тегло в тройунции
1.60754
Дължина (мм)
49.7
Ширина (мм)
28.5
Дебелина (mm)
2
Производител
Argor-Heraeus, Швейцария

Лицева страна

Лицевата страна на 50-грамовото златно кюлче е в класическия дизайн на швейцарската рафинерия за благородни метали Argor-Heraeus: печатът, теглото (50 грама) и чистотата (999,9 злато) са изобразени тук, както и серийният номер на златното кюлче.

 

Гръб

Гърбът на 50-грамовото златно кюлче е с изчистен дизайн, изцяло гладка повърхност, която блести като златно огледало в ръцете на собственика си.

Опаковка

Петдесетрамовото златно кюлче се предлага в запечатана прозрачна, защитена срещу фалшифициране или отваряне опаковка . 

Сертификат за произход

Сертификатът съдържа съответното тегло, чистота на златото, уникалният сериен номер, който е гравиран на лицето на самото  златно кюлче и отпечатан на лицеваta страна на опаковката. По този начин опаковката служи и като подписан сертификат за автентичност.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът не е наличен в момента, но може да го поръчате с предварителна заявка.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.