Добавете ценово известие
Създайте нов price bot
+ -
Създайте нов price bot
Обобщение на price bot

Можете да отмените price bot по всяко време и нямате финансови задължения, когато направи автоматична поръчка.

20 германски марки Вилхелм II

В наличност
Немските 20 марки с лика на Вилхелм Втори са златна монета сечена от 1888 до 1914. Монетните ... виж още
Продаваме Купуваме Спред
1123,00 лв.
1026,00 лв. 8.64%
до офис на Еконт - БЕЗПЛАТНО
до адрес - БЕЗПЛАТНО
с инкасо автомобил - 60,00 лв.
Скрий
С възможност за безплатна доставка!
Виж още
Всички снимки се използват само за илюстративни цели и е възможно да не изобразяват напълно точно съответния продукт.

Въведение

Немските 20 марки с лика на Вилхелм Втори са златна монета сечена от 1888 до 1914. Монетните дворове на Берлин и Хамбург секат монетата като слагат печат "A" за Берлин и "J" Хамбург.

Защо да купите?

Снимките на всички продукти в сайта ни са илюстративни. При поръчка на тази монета ще получите такава от произволна година, зависеща от моментната наличност.

Основна информация

 • 90% чисто злато (21.60 карата)
 • Номинална стойност: 20 германски марки
 • Златно-медна сплав, повишаваща устойчивостта на монетата към драскотини
 • Емитирана 1888 – 1914 г.
 • Законно платежно средство
 • Гарантирано приемане от търговци на благородни метали, банки и инвеститори
 • С инвестиционна и колекционерска стойност
 • Подходяща за подарък

Покупката на злато носи нисък риск и поддържа инвестициите Ви

Цената на златото е нараснала през годините, което го прави подходящо за поддържане или увеличаване на инвестицията.

 • Стойност на продукта (1 бр.)
  1123,00 лв.
 • Цена при обратно изкупуване
  1026,00 лв.
 • Вашият риск сега
  97,00 лв.

Факт: цената на златото в BGN е нараснала 133.39% през последните 10 години. Най-ниската цена е била 1774,89 BGN/oz, а най-високата 4470,86 BGN/oz. Текущата цена на световния пазар е 4307,65 BGN/oz.

История

История

Преди 1871 г. Германия е разделена на няколко валутни зони, които използват монети с различен дизайн, наименование, чистота и съдържание. Валутите се обменят на фиксирани курсове. След обединението на страната през 1871 г. и формирането на Германската империя, немското правителство създава нова парична система обезпечена със злато, поставяйки за пръв път в историята си златен стандарт. Имперските златни монети са въведени в номинали от 10 и 20 марки, носещи лика на първия немски кайзер – крал Вилхелм I, дядо на Вилхем II.

След Англия и Португалия, Германия е третата страна, която основава паричната си система на златото. Системата функционира до Първата световна война, захранвайки втората индустриална революция в Германия. Това е период на забележителен растеж, който прави страната водеща световна икономика.

Тегло на продукта (g)
7.965
Инвестиционно злато тегло в грамове
7.1685
Проба
900
Инвестиционно злато тегло в тройунции
0.23047
Диаметър (mm)
22.5
Дебелина (mm)
-
Номинал
20 марки
Производител
Германия

Лицева страна

Дизайн

Лицевата страна на монетата показва: крал Вилхелм II, текст “WILHELM II DEUTSCHER KAISER KÖNIG V PREUSSEN” (Вилхелм II, император на Германия и крал на Прусия), обозначение на монетния двор.

Гръб

Обратната страна на монетата изобразява: герб на Германската империя, текст “DEUTSCHES REICH” (Германска империя), номинална стойност, година на изсичане.

Опаковка

Всяка монета е индивидуално опакована в твърда пластмасова капсула.

Начини на доставка

Когато поръчвате през онлайн магазина ни, можете да изберете между следните опции:

 • доставка до адрес с Econt
 • доставка до офис на Econt
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до адрес за град София
 • доставка с обезопасен инкасо автомобил до офис на СОТ 161
 • получаване от офис на Tavex

Доставката с Econt може да отнеме от 1 до 3 работни дни, а с инкасо автомобил – от 3 до 5 работни дни. Сроковете за доставка зависят от това кога сте направили поръчката и плащането по нея, при плащане по банков път.

Доставката с инкасо автомобил в пределите на град София се осъществява до адрес на клиента, който ще бъде допълнително уточнен.

Доставката с инкасо автомобил за населени места различни от град София се осъществява до офис на СОТ 161, точният адрес е предмет на допълнителна договорка.

Поръчки направени до 15:00 часа, се обработват и предават на куриер в същия работен ден, а тези направени след този час – на следващия работен ден.

При начин на плащане по банков път, поръчките се обработват след потвърждение на плащането Ви до 15:00 часа.

Можете да получите лично покупките си от офиса ни, който сте избрали при завършване на поръчката, след получаване на потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Във всеки случай, за да получите продуктите е задължително да представите валиден документ за самоличност. Имайте предвид, че клиентът, платецът и получателят трябва да са едно и също лице.

Застраховка

Пратката има пълна застраховка и в изключително малко вероятния случай да бъде загубена или повредена, ние ще Ви изпратим отново артикулите, или ще Ви възстановим платената сума.

Опаковка

Продуктите са опаковани в защитна кутия и поставени в дискретна, небрандирана, омекотена опаковка.

Забавяне

В случай на забавяне, или ако поръчан продукт не е в наличност, ще се свържем с Вас по имейл или телефон с повече подробности за доставката.

Цена за доставка

Цените за доставка до адрес и доставка до офис на Econt са базирани на общата стойност на продуктите в количката. Подробна информация за цените можете да видите при завършване на поръчката, преди да я приключите окончателно.

Доставката с обезопасен (инкасо) автомобил в рамките на България струва 60 лв., а при поръчки над 9 700 лева е безплатна.

 

 

За повече информация : Общи условия за дистанционни продажби на артикули от електронния магазин на Тавекс.

Безопасна доставка

Всяка пратка е дискретно опакована и с пълна застраховна , за да можете да поръчвате онлайн без притеснения за безопасността.

Висока степен на наличност

Повечето продукти на Tavex са винаги налични и Tavex може да ги достави бързо с получаване на същия ден при най-добри пазарни цени. Tavex е официален партньор на най-големите монетни дворове в света, като Австралийския монетен двор в Пърт (Perth Mint), Австрийския монетен двор (Münze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., рафинериите PAMP Suisse и Valcambi – пазарни лидери в производството на златни кюлчета, както и на много други рафинерии и търговци на злато.

Ниски цени

Благодарение на над 25-годишния ни опит и големите обеми, с които работим, Tavex може да Ви предложи най-добрите цени на пазара. В същото време можете да увеличите възвръщаемостта на инвестициите си благодарение на малките маржове и спредове, с които Tavex оперира.

Продуктът е наличен за онлайн поръчка.

Имате въпроси?
С удоволствие ще споделим с Вас най-често обсъжданите въпроси и отговори с нашите клиенти по целия свят.